Κύκλος σεμιναρίων Δεκεμβρίου: Εργασία και ποιότητα ζωής

Publication Date: Nov. 30, 2020, 11:15 a.m.

Κύκλος σεμιναρίων Δεκεμβρίου από το Believe in You: Εργασία και ποιότητα ζωής
 

Το χρήμα, ο χρόνος και η ισορροπία εργασίας-ζωής είναι 3 συνιστώσες που οδηγούν στο να έχουμε ποιότητα ζωής. Δουλεύουμε για το χρήμα, αλλά στην προσπάθεια αυτή θυσιάζουμε το χρόνο μας, ο οποίος είναι αναντικατάστατος. Μήπως κάτι κάναμε λάθος στην πορεία;

 

Πώς μπορούμε να κατακτήσουμε ισορροπία ανάμεσα στη ζωή και την εργασία μας, ιδιαίτερα τώρα που η τηλεργασία ήρθε και ανέτρεψε κάθε ισορροπία και συγκεκριμένα για τους εργαζόμενους γονείς. Ο νέος κύκλος σεμιναρίων του Believe in You έρχεται να προσφέρει απαντήσεις και λύσεις στο επίμονο πρόβλημα της έλλειψης χρόνου και ισορροπίας εργασίας-ζωής.

 

Back to basics λοιπόν και ας δούμε πώς μπορούμε να σκεφτούμε και να διαχειριζόμαστε το χρόνο και το χρήμα μας, ώστε να κατακτήσουμε την πολυπόθητη ποιότητα ζωής που τόσο αναζητάμε. Αλήθεια γνωρίζετε ότι υπάρχουν 8 βασικοί τομείς στη ζωή μας; Το ποιοι είναι αυτοί και γιατί είναι σημαντικό να αντλούμε ικανοποίηση και στους 8, είναι το πρώτο μυστικό που θα μοιραστούμε στο νέο κύκλο σεμιναρίων.

 

Πώς εξασφαλίζεται η Ποιότητα ζωής;

 

Το πόση ικανοποίηση αισθανόμαστε σε κάθε τομέα της ζωής μας, καθορίζει και το αν έχουμε τελικά αυτό που λέμε «Ποιότητα ζωής». Και το αν έχουμε ποιότητα ζωής, εξαρτάται από το πόσο καλά έχουμε μάθει να διαχειριζόμαστε το χρόνο και το χρήμα – τους 2 βασικούς πόρους που διαθέτουμε στη ζωή μας. Γιατί κακά τα ψέματα, οι περισσότεροι επιλέγουν μια εργασία για βιοπορισμό, δηλαδή για να βγάζουν χρήματα για να ζουν. Το ερώτημα όμως είναι: «Μας επιτρέπει η εργασία μας να έχουμε ποιότητα ζωής;». Αν η απάντηση είναι «όχι» ή «δεν ξέρω», ήρθε η ώρα να αναθεωρήσετε.

 

Σχέση άγχους, χρόνου και χρήματος

 

Γιατί αν δεν μάθουμε να διαχειριζόμαστε αποτελεσματικά το χρόνο και το χρήμα στη ζωή μας, δεν θα μπορέσουμε να αποβάλλουμε τους 2 βασικούς παράγοντες που μας προκαλούν άγχος. Αν παρατηρείτε γύρω σας, οι περισσότεροι άνθρωποι παραπονούνται ότι έχουν έλλειψη χρόνου ή χρήματος. Είναι όμως πραγματικά έλλειψη ή απλώς κακή διαχείριση των δύο; 

 

Τι σημαίνει έλλειψη χρόνου στο κάτω κάτω; Ο χρόνος είναι δεδομένος κάθε μέρα. Είτε τον διαχειρίζεσαι αποτελεσματικά με βάση τις προτεραιότητές σου, είτε όχι. Αν όχι, τότε σίγουρα βιώνεις άγχος και δεν αισθάνεσαι να έχεις ποιότητα ζωής.

 

Αντίστοιχα η  ισορροπία εργασίας-ζωής είναι αλληλένδετη με τη διαχείριση χρόνου και χρήματος, με βάση τις πραγματικές μας ανάγκες και όχι τις υποχρεώσεις που δημιουργήσαμε.

 

Όλα τα παραπάνω θα αναλυθούν σε βάθος και μάλιστα σε σχέση με τις προσωπικές ανάγκες των συμμετεχόντων στο νέο κύκλο σεμιναρίων Δεκεμβρίου του Believe In You με θέμα «Εργασία και ποιότητα ζωής»!

 

 

Θεματολογία σεμιναρίων

 

Πιο συγκεκριμένα, ο κύκλος αποτελείται από τρία σεμινάρια:

 

07/12/20:  Διαχείριση χρόνου

14/12/20: Διαχείριση χρήματος

21/12/20: Ισορροπία εργασίας – ζωής

 

Εισηγήτρια των σεμιναρίων είναι η κα Εύη Ξυραφά, Σύμβουλος Προσωπικής Ανάπτυξης και Εκπαιδεύτρια Ανθρώπινου Δυναμικού σε θέματα HR και επικοινωνίας (Για το πλήρες βιογραφικό πατήστε εδώ)

 

Το πρόγραμμα των σεμιναρίων:

 

 

Δευτέρα 07/12/20: Διαχείριση χρόνου

 

Ειδικά στο σύγχρονο περιβάλλον, η οργάνωση του χρόνου μας μοιάζει να γίνεται όλο και πιο δύσκολη. Κι όμως, «Μέχρι να μάθουμε να διαχειριζόμαστε τον χρόνο μας, δεν μπορούμε να διαχειριστούμε τίποτα άλλο» είχε πει ο Peter Ducker! Πράγματι, από την οργάνωση της καθημερινότητάς μας ή το πόσο χαιρόμαστε την κάθε μας μέρα μέχρι την επαγγελματική μας επιτυχία και την πραγματοποίηση των ονείρων μας, όλα τελικά έχουν να κάνουν με διαχείριση χρόνου…

 

Θέματα σεμιναρίου:

 

 • Πώς να οργανώνουμε το χρόνο μας

 • Πώς να θέτουμε προτεραιότητες

 • Πώς να βρίσκουμε χρόνο για τον εαυτό μας

 • Πώς να οργανώνουμε το χρόνο σε σχέση με τους στόχους μας

 • Πώς να οργανώνουμε τον εργασιακό μας χρόνο καλύτερα

 

 

Δευτέρα 14/12/20: Διαχείριση χρήματος

 

Τα χρήματα μπορεί να μην αγοράζουν την ευτυχία, αλλά συμβάλλουν σημαντικά στην αναβάθμιση της ποιότητας ζωής μας και ανάλογα με τη διαχείρισή τους μπορούν να γίνουν πολύ συχνά αιτία για να χαμογελάσουμε ή να… αγχωθούμε!

 

Άλλωστε, πολλές φορές από το πώς θα διαχειριστούμε τους οικονομικούς μας πόρους εξαρτάται το πώς περνάμε τον ελεύθερο χρόνο μας, το αν μπορούμε να κυνηγήσουμε κάποιο στόχο ή το αν θα πραγματοποιήσουμε το ταξίδι που ονειρευόμασταν…

 

Θέματα σεμιναρίου:

 

 • Πώς θα περιορίσουμε τα έξοδά μας χωρίς να αλλοιώσουμε την ποιότητα ζωής μας

 • Πώς θα απαλλαγούμε από το οικονομικό άγχος

 • Πώς θα περιορίσουμε τις δαπανηρές μας συνήθειες

 • Πώς θα προσαρμόσουμε το εισόδημά μας στους προσωπικούς μας στόχους και προτεραιότητες

 • Πώς θα χρησιμοποιήσουμε τα χρήματά μας για να κυνηγήσουμε τα όνειρά μας και να γίνουμε πιο ευτυχισμένοι

 

 

Δευτέρα 21/12/20: Ισορροπία εργασίας – ζωής

 

Εσείς είστε ευχαριστημένοι από τον τρόπο που μοιράζετε τη ζωή σας ανάμεσα στην εργασία και τους άλλους σημαντικούς τομείς της; Το να ισορροπήσουμε τη ζυγαριά ανάμεσα στις επαγγελματικές μας υποχρεώσεις και τις άλλες πτυχές της καθημερινότητάς μας δεν είναι εύκολη υπόθεση, είναι, όμως, απαραίτητη!

 

Πιο συγκεκριμένα, η ισορροπία εργασίας- ζωής, όπως ονομάζεται, μπορεί να μας κάνει πιο αποδοτικούς, πιο ήρεμους και κυρίως… πιο ευτυχισμένους!

 

Θέματα σεμιναρίου:

 

 • Που βρίσκεται η προσωπική μας ισορροπία εργασίας-ζωής

 • Πώς να περιορίσουμε το άγχος για την εργασία μας

 • Πώς να διαχειριστούμε καλύτερα το χρόνο μας

 • Πώς να χαρούμε περισσότερο τον ελεύθερο χρόνο μας

 • Πώς να διατηρήσουμε τη διάθεσή μας για άλλες δραστηριότητες μέσα σε μία κουραστική καθημερινότητα

 

Μεθοδολογία σεμιναρίων:

 

 • Θεωρία-χρήση διαφανειών

 • Βιωματικές ασκήσεις

 • Πρακτικές συμβουλές

 • Συζήτηση

 • Χρήση πραγματικών παραδειγμάτων

 

Όπως πάντα, κάθε σεμινάριο είναι αυτοτελές και αυτόνομο. Ταυτόχρονα όμως, τα θέματα είναι αλληλένδετα μεταξύ τους, γι’ αυτό και είναι ιδανικό να τα παρακολουθήσετε ως έναν πλήρη κύκλο, για να έχετε το χρόνο να απορροφήσετε τη γνώση και να δείτε τη βελτίωση στον εαυτό σας από βδομάδα σε βδομάδα.

 

 

Επένδυση με bonus

 

Μπορείτε να επιλέξετε είτε μεμονωμένα κάθε σεμινάριο, είτε να αξιοποιήσετε τη μοναδική προσφορά των τριών έως τις 5 Δεκεμβρίου 2020.

 

 • 25 € το 1 σεμινάριο.
 • 55 € τα 3 σεμινάρια για προπληρωμή έως 05/12/20

 

Στην τιμή περιλαμβάνεται εκτός από την παρακολούθηση και το υλικό του σεμιναρίου που θα αποσταλεί με e-mail και ένα podcast με το αντίστοιχο θέμα. Στα podcasts, σε μισάωρες ηχογραφημένες εκπομπές η Εύη Ξυραφά αναλύει το θέμα κάθε εκπομπής συνοπτικά και κατανοητά. Είναι ηχητικά αρχεία που μπορείτε να κατεβάσετε και να ακούτε οπουδήποτε, κάνοντας παράλληλα και άλλες δουλειές αν θέλετε ή όταν ξεκουράζεστε.

 

Είναι ένας ιδανικός τρόπος να δουλεύετε την αυτοβελτίωσή σας, εξοικονώντας ταυτόχρονα χρόνο. Ανάλογα με το σεμινάριο που θα δηλώσετε θα λάβετε και το σχετικό podcast από τα εξής:

 

 • Διαχείριση χρόνου

 • Διαχείριση χρήματος

 • Ισορροπία εργασίας-ζωής

 

Οι 3 εκπομπές είναι μέρος του πακέτου podcast του Believe in You με τίτλο “Εργασία-Σχεδιασμός καριέρας”. Για περισσότερες πληροφορίες δείτε στο σχετικό λινκ

https://www.flowmagazine.gr/believeinyoupodcasts/

 

 

Πληροφορίες

 

Διεξαγωγή: μέσω της πλατφόρμας του Zoom

Ώρες διεξαγωγής: 19:00 – 21:00

Ώρα προσέλευσης: 18.50

Τηλέφωνα Επικοινωνίας: 2106128281, 6974781051

E-mail: info@believeinyou.gr

 

Δεν δουλεύουμε για να ζούμε, αλλά ζούμε για να δουλεύουμε πλέον. Τώρα που έχουν ανατραπεί τελείως οι ισορροπίες στη ζωή μας είναι πιο σημαντικό από ποτέ να επενδύσουμε στη γνώση που θα μας επιτρέπει να ανακτήσουμε τον έλεγχο της ζωής μας.

 

Γιατί πολύ απλά περί αυτού πρόκειται. Όποιος δεν ελέγχει το χρόνο του και ειδικά τον ελεύθερο, δεν ελέγχει τη ζωή του.

 

 

ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ

 

Μπορείτε να δηλώσετε συμμετοχή τηλεφωνικά στα ακόλουθα τηλέφωνα επικοινωνίας: 2106128281, 6974781051

 

ή με e-mail στο info@believeinyou.gr,

 

ή με μήνυμα στη σελίδα του Facebook του Believe in You: https://www.facebook.com/BelieveInYou.gr

 

ή συμπληρώνοντας την παρακάτω φόρμα συμμετοχής που θα βρείτε εδώ: https://www.flowmagazine.gr/believeinyouworkshops73/

 

 

Τρόπος πληρωμής: κατάθεση σε τράπεζα στους ακόλουθους λογαριασμούς

– Τράπεζα Eurobank: αριθμός λογαριασμού 0026.0315.89.0200457136, IBAN: GR1702603150000890200457136

Alpha Bank: αριθμός λογαριασμού 170-002101-058758, IBAN: GR1101401700170002101058758

Όνομα δικαιούχου: Ευαγγελία Ξυραφά. Αναφέρετε ως αιτιολογία κατάθεσης το ονοματεπώνυμό σας.

Επιπλέον χρεώσεις (π.χ. προμήθεια τράπεζας) για την διεκπεραίωση της συναλλαγής επιβαρύνουν τον καταθέτη.

 

Η κράτηση της θέσης θα θεωρείται έγκυρη μόλις στείλετε αποδεικτικό της κατάθεσης στο e-mail info@believeinyou.gr, ή στο https://www.facebook.com/BelieveInYou.gr.

 


ΧΟΡΗΓΟΙ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ

 

← Previous Next →
comments powered byDisqus
 • Related Events

 • Program

  A brief summary of some seminars have already taken place. Here you will be informed of the next events, so you can promptly declare participation.

 • Categories

 • Positive Thinking
 • Self Confidence
 • Communication
 • Work
 • Goal Setting
 •  
 • Evi Xyrafa

  Personal Development Consultant

   

  Believe In You is a concept in which I deeply and truly believe. As a personal development consultant I created this blog to share what little and big secrets I know to make your life happier and to help you chase your dreams. We will have an open communication through the articles I publish, your comments and e mails and of course the Believe In You activities. I will be glad to stand beside you in your constant effort to improve your personal and professional life.

   

 • Address

  Kykladon 8-10, Chalandri
  Phone: 2106128281

  Mobile: 6974781051


  Email: info@believeinyou.gr
  Website: http://www.believeinyou.gr/
  Facebook Rss

  Leave a Message