Νέα σεμινάρια: Ξαναστέκομαι στα πόδια μου

Publication Date: Aug. 11, 2017, 2:08 p.m.

 

Σεπτέμβρης, παραδοσιακά ο μήνας για νέα ξεκινήματα. Ακόμα και αν δεν είμαστε στα σχολικά μας χρόνια, είναι η ιδανική αφορμή για να ξαναφτιάξουμε τη ζωή μας και να τη σχεδιάσουμε από την αρχή. Ειδικά αν έχουμε βιώσει κάποιο δυσάρεστο γεγονός, που σίγουρα θα μας έχει φέρει τα πάνω κάτω στη ζωή μας. Το Believe In You σε συνεργασία με τις εκδόσεις Μεταίχμιο, προσφέρουν ένα νέο κύκλο σεμιναρίων που θα δώσει πρακτικά εργαλεία σε όλους, για να ξαναστεκόμαστε στα πόδια μας όταν μας «χτυπήσει την πόρτα» η δυσκολία.

 

Η εισηγήτρια των σεμιναρίων Εύη Ξυραφά εμπνεύστηκε το νέο κύκλο, με αφορμή την πρόσφατη παρουσίαση του  βιβλίου «Ξαναστέκομαι στα πόδια μου», που δημοσιεύτηκε στο flowmagazine.gr. Σχεδίασε λοιπόν 3 σεμινάρια με κεντρικό θέμα το πώς να αντιμετωπίζουμε τις κρίσεις στη ζωή μας, ώστε να μην μας καταβάλλουν. Ένα θέμα τόσο επίκαιρο, όσο και διαχρονικό. Κρίσεις συμβαίνουν ανά πάσα στιγμή στις ζωές όλων- θάνατος, ασθένεια, απόλυση, διαζύγιο. Τέσσερις περιπτώσεις απώλειας που συνοδεύονται από έντονο πόνο. Πώς μπορούμε όμως να τις διαχειριστούμε αποτελεσματικά, ώστε να επανέλθουμε πιο δυνατοί και να προχωρήσουμε στη ζωή μας;

 

Οι απαντήσεις θα δοθούν στα τρία σεμινάρια που θα υλοποιηθούν στον πολυχώρο Μεταίχμιο στις 19 και 26 Σεπτεμβρίου και στις 3 Οκτωβρίου. Οι εκδόσεις Μεταίχμιο είναι χορηγός της νέας δράσης του Believe In You, που έχει κοινωνικό χαρακτήρα. Το όραμα του Believe In You από το ξεκίνημά του το 2013 μέχρι σήμερα, είναι να κάνει τη γνώση για δεξιότητες ζωής προσιτή σε όλο τον κόσμο. Να προσφέρει ευκαιρίες εκπαίδευσης για ανθρώπους κάθε ηλικίας, με στόχο την ψυχική τους ενδυνάμωση και ευτυχία.

 

Έτσι, τα σεμινάρια του νέου κύκλου θα είναι σε τιμή προσφοράς 15 ευρώ (αντί της αρχικής 30 ευρώ) και προσφέρεται και τιμή πακέτου των 3 σεμιναρίων στα 40 ευρώ (από την αρχική 90 ευρώ).

 

Όπως πάντα, κάθε σεμινάριο είναι αυτόνομο και αυτοτελές. Ιδανικά συστήνεται η παρακολούθηση και των τριών, καθώς το ένα είναι αλληλένδετο με το άλλο. Γι’ αυτό άλλωστε προσφέρεται και η ενιαία τιμή των 40 ευρώ. Οι τιμές προσφοράς ισχύουν αποκλειστικά έως και τις 09 Σεπτεμβρίου 2017.

 

Για την κράτηση της θέσης είναι απαραίτητη η συμπλήρωση της φόρμας συμμετοχής και η προπληρωμή, για να είναι έγκυρη η συμμετοχή. Θα τηρηθεί αυστηρή σειρά προτεραιότητας, καθώς υπάρχει περιορισμένος αριθμός θέσεων.

 

Συνοπτικά το πρόγραμμα των σεμιναρίων

 

Τρίτη 19 Σεπτεμβρίου, ώρες 18:00-21:00, «Πώς αντιμετωπίζουμε τα δυσάρεστα γεγονότα της ζωής-θάνατο, ασθένεια, απόλυση, διαζύγιο»

Τρίτη 26 Σεπτεμβρίου, ώρες 18:00-21:00, «Κατακτώντας την ευτυχία»

Τρίτη 3 Οκτωβρίου, ώρες 18:00-21:00, «Πώς να αντιμετωπίζουμε με χιούμορ τη ζωή»

 

Πιο αναλυτικά

 

Και τα τρία σεμινάρια απευθύνονται σε ανθρώπους όλων των ηλικιών που θέλουν να μάθουν να αντιμετωπίζουν θετικά τη ζωή. Θα διδαχθούν χρήσιμα εργαλεία, όπως το χιούμορ και η θετική σκέψη, που θα τους βοηθήσουν να αντιμετωπίζουν κάθε αναποδιά της ζωής. Μέσω των σεμιναρίων θα καλλιεργήσουν ψυχική ανθεκτικότητα (resilience) -ένα συστατικό της θετικής ψυχολογίας που συμβάλλει στο βίωμα της ευτυχίας. Γιατί η ευτυχία τελικά, είναι στο μυαλό μας. Μπορεί να υπάρχει ανεξάρτητα από τις συνθήκες που αντιμετωπίζουμε. Το πώς και το γιατί συμβαίνει αυτό, θα το μάθετε στα σεμινάρια.

 

Θέματα σεμιναρίων:

 

 

Τρίτη 19/09/17, «Πώς αντιμετωπίζουμε τα δυσάρεστα γεγονότα της ζωής»

 

 • Πώς να διαχειριστούμε  απροσδόκητα γεγονότα
 • Γιατί αντιστεκόμαστε στις αλλαγές;
 • Πώς να αλλάξουμε στάση απέναντι στην αλλαγή
 • Πώς να διαχειριστούμε την προσκόλληση στο παρελθόν

 

 

Τρίτη 26/09/17, «Κατακτώντας την ευτυχία»

 

 • Πώς να ορίσουμε την προσωπική μας ευτυχία
 • Πώς η θετική σκέψη και η αυτοπεποίθηση θα μας βοηθήσουν στην κατάκτηση της ευτυχίας
 • Πώς να προστατευτούμε από τον αρνητισμό
 • Πώς να βάλουμε χαρά στη ζωή μας

 

 

Τρίτη 03/10/17 - «Πώς να αντιμετωπίζουμε με χιούμορ τη ζωή»

 

 • Ο ρόλος του χιούμορ στη ζωή μας
 • Τα βασικά συστατικά του χιούμορ
 • Πρακτικές συμβουλές για την ανάπτυξη χιούμορ στην καθημερινότητά μας
 • Το χιούμορ ως φιλοσοφία ζωής

 

Μεθοδολογία σεμιναρίων:

 

- Θεωρία-χρήση διαφανειών

- Ασκήσεις

- Πρακτικές συμβουλές

- Συζήτηση

- Χρήση πραγματικών παραδειγμάτων

 

 

Πληροφορίες

Χώρος διεξαγωγής:  Πολυχώρος Μεταίχμιο, Ιπποκράτους 118, Αθήνα (Τηλέφωνο: 2113003500)

Ώρες διεξαγωγής: 18:00-21:00

Ώρα προσέλευσης: 17:30

Τηλέφωνα Επικοινωνίας: 210 6128281, 6974781051

 

Ραντεβού το Σεπτέμβρη

 

Επειδή οι αναποδιές στις ζωές όλων είναι στο πρόγραμμα - σε όλους αργά ή γρήγορα θα συμβεί ένα μοιραίο γεγονός, όπως είναι ο θάνατος - είναι απαραίτητο να έχουμε τα εφόδια να το αντιμετωπίσουμε, προτού μας συμβεί. Με εξαίρεση μια μερίδα ανθρώπων που έχουν τη δύναμη και τα εφόδια να αντιμετωπίζουν τη ζωή, είτε λόγω χαρακτήρα, είτε λόγω ανατροφής, οι περισσότεροι αισθανόμαστε αδύναμοι μπροστά στα επώδυνα γεγονότα της ζωής. Τα καλά νέα εδώ, είναι ότι ποτέ δεν είναι αργά. Μπορούμε να καλλιεργήσουμε ψυχική ανθεκτικότητα σε κάθε ηλικία αρκεί να το βάλουμε σε πρόγραμμα. Σας περιμένουμε το Σεπτέμβρη για να μοιραστούμε τον τρόπο μαζί σας. Βάλτε το στο πρόγραμμα!

 

 

 

Για δηλώσεις συμμετοχής συμπληρώστε τη φόρμα που θα βρείτε εδώ:

http://www.flowmagazine.gr/believeinyouworkshops26

 

ΤΡΟΠΟΙ ΠΛΗΡΩΜΗΣ

 

1) ΚΑΤΑΘΕΣΗ ΣΕ ΤΡΑΠΕΖΑ

Τράπεζα Eurobank: αριθμός λογαριασμού 0026.0315.89.0200457136, IBAN: GR1702603150000890200457136

Εθνική Τράπεζα: αριθμός λογαριασμού 051/611563-27, IBAN: GR0201100510000005161156327

Όνομα δικαιούχου: Ευαγγελία Ξυραφά. Αναφέρετε ως αιτιολογία κατάθεσης το ονοματεπώνυμό σας.

2) ΠΛΗΡΩΜΗ ΣΤΟ ΧΩΡΟ ΤΟΥ ΣΕΜΙΝΑΡΙΟΥ

Για πληρωμή στο χώρο του σεμιναρίου την ίδια μέρα η τιμή είναι 20€.

← Previous Next →
comments powered byDisqus
 • Related Events

 • Program

  A brief summary of some seminars have already taken place. Here you will be informed of the next events, so you can promptly declare participation.

 • Categories

 • Positive Thinking
 • Self Confidence
 • Communication
 • Work
 • Goal Setting
 •  
 • Evi Xyrafa

  Personal Development Consultant

   

  Believe In You is a concept in which I deeply and truly believe. As a personal development consultant I created this blog to share what little and big secrets I know to make your life happier and to help you chase your dreams. We will have an open communication through the articles I publish, your comments and e mails and of course the Believe In You activities. I will be glad to stand beside you in your constant effort to improve your personal and professional life.

   

 • Address

  Kykladon 8-10, Chalandri
  Phone: 2106128281

  Mobile: 6974781051


  Email: info@believeinyou.gr
  Website: http://www.believeinyou.gr/
  Facebook Rss

  Leave a Message