Testimonials

Publication Date: Dec. 29, 2016, 5:39 p.m.

 

Σχόλια συμμετεχόντων δωρεάν σεμιναρίων και workshops

 

«Η διάλεξη που παρακολούθησα με θέμα "Γνωρίστε το μυαλό σας" ήταν πολύ ενδιαφέρουσα, αναλυτική και βοηθητική διότι συγκράτησα πληροφορίες και γνώρισα περισσότερο τον εαυτό μου... Σας ευχαριστώ γι αυτή την όμορφη εμπειρία, για την προσφορά σας και το χρόνο που διαθέσατε προκειμένου να βιώσουμε ένα υπέροχο αποτέλεσμα με υπέροχα συναισθήματα. Να είστε πάντα καλά Με αγάπη Σμαράγδα Κωστοπούλου»

ΣΜΑΡΑΓΔΑ ΚΩΣΤΟΠΟΥΛΟΥ

 

«Πολύ καλή εισαγωγή και τροφή για πολύ σκέψη και περαιτέρω παρακολούθηση των θεμάτων που αναπτύχθηκαν»

ΤΖΑΝΕΡΑΚΗΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ

 

«Η εμπειρία μου στο σεμινάριο ήταν μοναδική, όπως και σε προηγούμενες συναντήσεις. Με βοήθησε αρκετά να αναζητήσω θέματα τα οποία είχαν ξεχαστεί κάνοντας βαθύτερη ενδοσκόπηση, να γνωρίσω καλύτερα τον εαυτό μου και τους άλλους, και να ανακαλύψω νέες πηγές γνώσης για το συγκεκριμένο θέμα.»

ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΑ ΚΟΣΜΑ

 

«Πολύ ζεστή ατμόσφαιρα κατά την υποδοχή, ωραίο το καλωσόρισμα της Κα Ξυραφά όπως και η εισήγηση της, και βέβαια ο κος Σημάτος είναι εξαίρετος γνώστης με μια ηρεμία που δηλώνει άνθρωπο που γνωρίζει πολύ καλά το αντικείμενο του και εκπέμπει εμπιστοσύνη.»

ΚΕΦΑΛΛΗΝΟΥ ΑΝΑΣΤΑΣΙΑ

 

«Ήταν ένα πρωτόγνωρο μαγευτικό ταξίδι γνώσεων... αντιμέτωπο με έννοιες αρχικά "δύσκολες" και άγνωστες, αλλά κατά την έκβαση του σεμιναρίου έδεσαν τόσο όμορφα με την καθημερινότητά μας και τον τρόπο αντίληψης ως προς τον εαυτό μας αρχικά και ως προς τους ανθρώπους που μας πλαισιώνουν μεταγενέστερα...»

ΚΟΡΟΠΟΥΛΗ ΔΗΜΗΤΡΑ

 

«Παρά την αυξημένη προσέλευση, όλα κύλησαν ομαλά και ένα θέμα που εκ φύσεως είναι ιδιαίτερα πολύπλοκο, παρουσιάστηκε με πολύ κατανοητό τρόπο.»

ΑΝΤΟΥΑΝΕΤΤΑ ΚΑΛΛΕΓΙΑ

 

«Ήταν ένα ενδιαφέρον σεμινάριο που εμπλουτίζει τις γνώσεις που ήδη μπορεί να έχουμε για τη συναισθηματική νοημοσύνη ή και μας εισάγει στην έννοια αυτή με έναν πολύ σωστό και ήπιο τρόπο, σαν πρώτη γνωριμία με την έννοια. Θα το συνιστούσα ανεπιφύλακτα σε κάθε φίλο μου. Πιστεύω πως κάθε άνθρωπος πρέπει να γνωρίζει γι' αυτό και να το αναπτύσσει συνεχώς βελτιώνοντας τον εαυτό του και τις σχέσεις του με τους άλλους. Η ανάπτυξη της συναισθηματικής νοημοσύνης πιστεύω πως συμβάλλει στο ευ ζην. (=καλύτερη ποιότητα ζωής)»

ΤΖΩΡΤΖΙΑ ΜΠΑΚΑ

 

«Είναι εποχή για αλλαγή όσο ποτέ άλλοτε. Η αλλαγή αρχίζει από εσένα και μετά αλλάζουν οι γύρω σου. Μου άρεσε που ο κόσμος ψάχνεται και η εξαιρετική γνώση και μεταδοτικότητα της κυρίας Εύης Ξυραφά»

ΝΙΚΟΣ ΝΤΑΛΑΠΑΣ

 

«Τα σεμινάρια που έχω παρακολουθήσει δεν στερούν σε τίποτα σεμινάρια με υψηλό κόστος εισιτηρίου! Θαυμάσια εμπειρία και γνώση για όλους! Χαίρομαι πολύ που πήρα μέρος σε αυτές τις δράσεις»

ΝΕΦΕΛΗ ΚΟΥΡΟΥ

 

«Η εντύπωσή μου από το σεμινάριο είναι άριστη. Διοργάνωση και παρουσίαση άψογη από την κυρία Ξυραφά και τους συνεργάτες της. Σας ευχαριστώ και περιμένω να βρεθώ και πάλι σε κάποιο από τα επόμενα σεμινάρια»

ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΑ ΚΟΣΜΑ

 

 

«Όλα τα θέματα που έχουν αναλυθεί έχουν ενδιαφέρον και μακάρι να αναλύονταν τα θέματα που καλύπτει η κα Ξυραφά στους κύκλους σεμιναρίων της ακόμα και στα σχολεία. Θα ήταν μια καλύτερη κοινωνία αν υπήρχε περισσότερη γνώση του εαυτού μας και των άλλων.»

ΖΕΑ ΓΕΩΡΓΙΑ

 

«Ήταν ένα πλήρες σεμινάριο που κάλυψε όλες τις έννοιες που περιλαμβάνουν την συναισθηματική νοημοσύνη και δημιούργησε ένα συναίσθημα αλλαγής και βελτίωσης του εαυτού μας»

ΔΡΑΜΗ ΚΑΤΕΡΙΝΑ

 

«Όσο πιο μεγάλο κοινό έχεις αριθμητικά να διαχειριστείς (άρα και διαφορετικότητα), τόσο πιο δύσκολο είναι να το βοηθήσεις να χειριστεί πολύπλοκα θέματα (ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ ΧΡΟΝΟΥ/ ΑΓΧΟΥΣ) που άπτονται στην ιδιοσυγκρασία του καθένα, το «προσωπικό του πρόγραμμα» και το δικό του «ονειρολόγιο»- «επιθυμιολόγιο». Το ότι το καταφέρατε και το πετύχατε σημαίνει ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΗ ΕΞΕΙΔΙΚΕΥΣΗ, ΑΝΑΛΟΓΗ ΕΜΠΕΙΡΙΑ ΚΑΙ ΣΥΝΕΧΗ ΕΠΙΜΟΡΦΩΣΗ. Και... κυρίως ότι τα συγκεκριμένα θέματα τα έχετε επιλύσει πρωταρχικά με τον εαυτό σας.
ΟΤΑΝ ΔΕΝ ΒΛΕΠΕΙΣ ΤΗ ΖΩΗ ΜΕ ΧΑΜΟΓΕΛΟ, ΟΣΟ ΚΑΙ ΝΑ ΧΑΜΟΓΕΛΑΣ...ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙΣ ΝΑ ΠΕΙΣΕΙΣ ΤΟΥΣ ΑΛΛΟΥΣ… Ένα ζεστό, εγκάρδιο ευχαριστώ στις εισηγήτριες αλλά και σε όσους βοήθησαν στην πραγματοποίηση των παραπάνω σεμιναρίων.»

ΓΙΟΛΑ ΑΡΓΥΡΟΠΟΥΛΟΥ

 

Σχόλια συμμετεχόντων Life Skills Training Program

 

 

 

«Το Life Skills Training Program οργανώνεται ως ολοκληρωμένο πρόγραμμα προσωπικής ανάπτυξης και πράγματι λειτουργεί έτσι! Στην τρίμηνη διάρκειά του παρουσιάζονται εμπεριστατωμένα οι βασικοί άξονες στους οποίους μπορεί να στηριχθεί όποιος θέλει πραγματικά να βελτιώσει συνολικά τη ζωή του, όποιος δεν επαναπαύεται στο πώς κυλούσε η ζωή του μέχρι χθες, αλλά θέλει πραγματικά να έχει θετική διάθεση, προσωπική δύναμη, συναισθηματική σύνδεση, ηρεμία, αποτελεσματική επικοινωνία, διεκδίκηση και επίτευξη στόχων.
Η κ. Ξυραφά είναι πάντα ανοιχτή σε δημιουργικό διάλογο και πρόθυμη να συνδράμει στην προσωπική προσπάθεια του κάθε συμμετέχοντα! Έτσι η συμμετοχή μου στο πρόγραμμα αποδείχθηκε πολύ χρήσιμη για την επίτευξη του στόχου της βελτίωσης της ποιότητας ζωής μου: έλαβα αποτελεσματικά εργαλεία αλλά και καίρια ερεθίσματα για περαιτέρω ατομική έρευνα, τα οποία θα συνεχίσω να χρησιμοποιώ καθημερινά, σε προσωπικό και επαγγελματικό επίπεδο.
Από τις πρώτες εβδομάδες παρακολούθησης του προγράμματος και εφαρμογής των επιστημονικών συμβούλων της κ. Ξυραφά διαπίστωσα αλλαγή στο πώς αντιμετώπιζα και τελικά διαχειριζόμουν καταστάσεις με τρόπο θετικό για μένα και τους γύρω μου.
Μεγάλο πλεονέκτημα του προγράμματος είναι ότι το υλικό καλύπτει εξίσου αποτελεσματικά τις ανάγκες ανθρώπων που έρχονται μόνο με τη βούληση να βελτιώσουν τη ζωή τους, όσο και ανθρώπων οι οποίοι ήδη έχουν διανύσει μια διαδρομή προσωπικής καλλιέργειας μέσω εμπειριών ή εκπαίδευσης. Για τον ίδιο λόγο είναι και διαχρονικό, αφού ο κάθε συμμετέχων, καθώς συστηματοποιεί την πρακτική εφαρμογή των εννοιών και των εργαλείων, θα βρίσκει νέα πεδία βελτίωσης!»

Αικατερίνη Σεργάκη, Δικηγόρος

 

«Το σεμινάριο με τίτλο «Προσωπικές Δεξιότητες» που διεξήχθη από την κυρία Ξυραφά ανήκει στα πιο αποτελεσματικά, πλούσια σε περιεχόμενο και καλύτερα οργανωμένα που έχω παρακολουθήσει. Ο πολλά υποσχόμενος τίτλος σε συνδυασμό με τη φήμη της διδάσκουσας στον χώρο της προσείλκυσαν από την αρχή το ενδιαφέρον μου και οφείλω να ομολογήσω ότι οι προσδοκίες μου για ένα πολύ χρήσιμο και παραγωγικό σεμινάριο δεν διαψεύστηκαν. Η πολύ καλή συνολική εντύπωση που αποκόμισα οφείλεται τόσο στην ύλη, στη δομή, την οργάνωση του σεμιναρίου σε ποικίλες ενδιαφέρουσες, συνεκτικές μεταξύ τους και διαρθρωμένες σε μία λογική αλληλουχία επιμέρους θεματικές ενότητες, οι οποίες κάλυπταν πλήρως τον κεντρικό θεματικό άξονα του σεμιναρίου, όσο και στην καλή επικοινωνία μεταξύ της διδάσκουσας και των συμμετεχόντων.

Η κυρία Ξυραφά κατέχει αναμφίβολα πολύ καλά τη διδακτέα ύλη και διαθέτει υψηλή μεταδοτικότητα, ώστε να καταφέρνει αφ’ ενός να μεταφέρει στους συμμετέχοντες τις γνώσεις της μέσω χαρακτηριστικών παραδειγμάτων επί του αντικειμένου και αφ’ ετέρου να τους εμπνεύσει γόνιμους προβληματισμούς, καθώς και κίνητρα να διεισδύσουν βαθύτερα στις δεξιότητες που διαθέτουν και στις οποίες ίσως να μην είχαν προσδώσει τη δέουσα σημασία. Επίσης, χάρη στο πλούσιο και άρτια οργανωμένο συνοδευτικό των κύκλων του σεμιναρίου υλικό οι συμμετέχοντες μπορούν να αντιληφθούν με ανάγλυφο τρόπο τις τεχνικές που θα τους βοηθήσουν να φωτίσουν καλύτερα τον εσωτερικό τους κόσμο και να ανακαλύψουν ανεξερεύνητες για καιρό, κρυμμένες ή μη εξωτερικευμένες δεξιότητες. Προσωπικά, αισθάνομαι πιο δυνατή, πιο σίγουρη για τον εαυτό μου, έχοντας ανακαλύψει δεξιότητες που δεν φανταζόμουν ότι διέθετα, αλλά και δεξιότητες που δίσταζα να εξωτερικεύσω, διότι είχα μία συστολή και αμφιβολίες για την ποιότητα του αποτελέσματος. Τώρα πλέον απολαμβάνω τον καινούριο μου πιο δυναμικό εαυτό!

Για όλους αυτούς τους λόγους, θα το συνιστούσα ανεπιφύλακτα σε όσους θεωρούν ότι χρειάζονται μία καθοδήγηση, για να επιχειρήσουν ένα ενδιαφέρον ταξίδι αυτογνωσίας!»

Χριστίνα Καγγέλη, Ψυχολόγος

 

«Είχα παρακολουθήσει σεμινάρια της Εύης στο παρελθόν και γνώριζα τη δουλειά της. Μόλις ενημερώθηκα για το πρόγραμμα Life Skills, αποφάσισα να συμμετέχω για να αποκτήσω μια δομημένη και ολοκληρωμένη γνώση πάνω στις δεξιότητες που θα ήθελα να έχω.

Κατά τη διάρκεια του προγράμματος ανακάλυψα ένα νέο τρόπο σκέψης και αντιμετώπισης καταστάσεων που μέχρι πριν δεν πίστευα ότι μπορεί να διδαχθεί.

Το προτείνω σε όσους θέλουν να βελτιώσουν την ποιότητα της ζωής τους και δεν ξέρουν τον τρόπο. Μέσω του προγράμματος μαθαίνεις πώς να σκέφτεσαι θετικά, να εκτιμάς και να απολαμβάνεις τις όμορφες στιγμές της ζωής, πώς να διαχειρίζεσαι τις δύσκολες καταστάσεις, πώς να βάζεις στόχους και τι χρειάζεται για να τους πετύχεις.

Προσωπικά, ήδη πριν τελειώσει το πρόγραμμα είχα καταφέρει να μειώσω το άγχος που δημιουργείται λόγω των καθημερινών υποχρεώσεων, να είμαι ευγνώμων για όσα έχω και να βάζω στόχους που συμβάλλουν στη διαμόρφωση της ζωής που επιθυμώ.»

Ανθή Συρίγου, Χημικός Μηχανικός

 

 

«Διάλεξα το Life Skills Training Program επειδή ήθελα να βελτιώσω τον εαυτό μου, τις σχέσεις μου με τους άλλους ανθρώπους και στη συνέχεια την ποιότητα ζωής μου. Μέχρι τώρα έχω αποκομίσει πολλές χρήσιμες γνώσεις όπως το να πιστεύω στον εαυτό μου και τις δυνατότητές μου, να μην με νοιάζει η γνώμη των άλλων, να προσπαθώ σε κάθε κατάσταση στη ζωή μου να σκέφτομαι θετικά και να ξεπερνώ έτσι τις δυσκολίες πιο εύκολα.
Επίσης να δίνω περισσότερη σημασία στη γλώσσα του σώματος των άλλων και στην επικοινωνία με τους δικούς μου ανθρώπους.
Τέλος να διαπραγματεύομαι και να διεκδικώ αυτό που θέλω σεβόμενη τις ανάγκες του άλλου και τις δικές μου.
Όλα αυτά με έχουν βοηθήσει πολύ στην καθημερινή μου ζωή και στις σχέσεις μου με τους κοντινούς μου ανθρώπους οπότε θα σύστηνα ανεπιφύλακτα ως εκπαιδεύτρια την Εύη Ξυραφά και για αυτό το πρόγραμμα και για όλα τα επόμενα που θα ακολουθήσουν».

Νάντια Χαβιάρα, Νηπιαγωγός

 

«Το life skills training απευθύνεται σε όλους τους ανθρώπους καθώς αφορά δεξιότητες απαραίτητες τόσο σε προσωπικό, όσο κ σε επαγγελματικό επίπεδο. Επέλεξα να το παρακολουθήσω διότι θεωρώ ότι θα βελτιωνε την ποιότητα ζωής μου, τη σχέση με τον εαυτό μου κ τους άλλους. Πράγματι, από την πρώτη στιγμή άρχισα να αντιλαμβάνομαι τη διαφορά. Με βοήθησε να αλλάξω τον τρόπο που σκέφτομαι, ουσιαστικά να αλλάξω οπτική γωνία. Να δω τα πράγματα με άλλο μάτι! Αυτό πρακτικά με έχει βοηθήσει να αξιολογώ τις καταστάσεις πιο ολοκληρωμένα και να είμαι σε θέση να τις διαχειριστώ πιο αποτελεσματικά μέσα από τη σωστή διαχείριση των συναισθημάτων μου.Δεδομένου ότι δεν μπορούμε να αλλάξουμε κανένα άλλο εκτός από τον εαυτό μας, αυτό το πρόγραμμα μας παρέχει τα εργαλεία για να γίνουμε πιο αισιόδοξοι, λιγότερο αγχώδεις, πιο συνεπεις με τους άλλους κ κυρίως με τον εαυτό μας...γενικά πιο δυνατοί!»

Γεωργία Δεσποτίδη, Λογίστρια

 

 

Σχόλια συμμετεχόντων Communication Skills Training Program

 

 

Δείτε με τα λόγια των ίδιων των εκπαιδευόμενων (αυτούσια) πώς περιγράφουν την εμπειρία τους από τη συμμετοχή στο 1ο Communication Skills Training. Στην ολοκλήρωση του προγράμματος, τους τέθηκαν τα παρακάτω ερωτήματα να απαντήσουν γραπτά και προφορικά στα πλαίσια αξιολόγησης του προγράμματος. Έχει ενδιαφέρον να δείτε μαζί τους τι είναι δυνατόν να προσφέρει η εκπαίδευση και σε εσάς.

1) Γιατί αποφασίσατε να παρακολουθήσετε το Communication Skills Training; Ποιος ήταν ο στόχος σας;

Θεωρώ ότι η μάθηση και συνάμα η γνώση είναι μια εφ όρου ζωής εξελικτική διαδικασία. Το συγκεκριμένο εκπαιδευτικό πρόγραμμα ξεχώρισε στα μάτια μου λόγω της ολιστικής του δομής, καθώς κάθε μια από τις ενότητες συντελεί στην ενίσχυση της αντίληψης σχετικά με την επικοινωνία τόσο σε προσωπικό, όσο και στο επαγγελματικό περιβάλλον. Στόχος μου ήταν να εντοπίσω σε προσωπικό επίπεδο τις ελλείψεις και τα αδύνατα μου σημεία, ενώ ταυτόχρονα να εμπλουτίσω την ήδη κεκτημένη γνώση ισχυροποιώντας τις υπάρχουσες επικοινωνιακές μου δεξιότητες

2) Σε ποιο βαθμό εκπληρώθηκε ο στόχος σας; Τι αποκομίσατε από τα μαθήματα;

Πιστεύω ότι ο στόχος μου εκπληρώθηκε κατά το μέγιστο δυνατό βαθμό, ενώ μέσω της διαδραστικής διδασκαλίας μου δόθηκε η ευκαιρία να ανακαλύψω μια πληθώρα επιλογών που κυμαίνεται εποικοδομητικά στη βιωματική μεταφορά γνώσεων και στην ενίσχυση της διαφορετικότητας στην αντίληψη που εξέφραζαν οι εκπαιδευόμενοι δίνοντας μια επιπρόσθετη προοπτική προερχόμενη από το μοναδικό υπόβαθρο των εκπαιδευομένων. 

3) Τι κάνετε διαφορετικά τώρα, μετά την παρακολούθηση του προγράμματος;

Η εκπαίδευση παρείχε πληθώρα από πρακτικά εργαλεία, τεχνικές και θεωρητική γνώση που ήδη εφαρμόζω στην επαγγελματική μου σταδιοδρομία και φυσικά στις διαπροσωπικές σχέσεις. Πριν την παρακολούθηση του εκπαιδευτικού κύκλου συνειδητοποίησα ότι είχα παγιωμένες αντιλήψεις σχετικά με τη ανταλλαγή πληροφοριών, τη μεταφορά μηνυμάτων, και την αναγνώριση συναισθηματικών συμπεριφορών. Πλέον είμαι σε θέση να συγκεκριμενοποιώ την επικοινωνία που επιθυμώ να δημιουργήσω με βάση τα αποτελέσματα που θέλω να προκαλέσω, επιφέροντας έτσι μεγιστοποίηση στην αποτελεσματικότητα προς τους στόχους και σκοπούς που θέτω.

4) Ποια οφέλη έχετε δει στη ζωή σας, προσωπικά και επαγγελματικά;

Η εποχή που ζούμε αναμφίβολα  χαρακτηρίζεται από ένα καθημερινό καταιγισμό πληροφοριών συνθέτοντας ένα περίπλοκο περιβάλλον από πομπούς, δεκτές και μηνύματα. Η εφαρμογή των γνώσεων από την συγκεκριμένη εκπαίδευση μου έδωσε τη δυνατότητα να μπορώ να αναγνωρίσω τη σημαντικότητα των μηνυμάτων και να διαχωρίζω, εάν και κατά πόσο, με αφορά σε προσωπικό επίπεδο και να διερευνώ τις προθέσεις προσδιορίζοντας το όφελος που μπορεί να προκύψει και κατ επέκταση να διαχειρίζομαι με περισσότερη ευελιξία τα παραγόμενα επικοινωνιακά συμπεράσματα. Επίσης πλέον είμαι σε θέση να μπορώ να προσαρμόσω αποτελεσματικότερα το περιεχόμενο που επιθυμώ να επικοινωνήσω, ανάλογα με το που απευθύνομαι και να διατηρώ την ακεραιτότητα των ιδεών και των εκπεμπόμενων σκέψεων σε μια αμφίδρομη και εποικοδομητική λειτουργία. 

5) Πώς θα σχολιάζατε την εισηγήτρια; Δυνατά, αδύνατα σημεία. Με ποιο τρόπο σας βοήθησε προσωπικά; (αν σας βοήθησε, εξυπακούεται).

Η εισηγήτρια είναι πεπειραμένη καθηγήτρια με βαθειά γνώση και πολύπλευρη στο αντικείμενό της, ενώ διαθέτει ειλικρίνεια, μεταδοτικότητα, δημιουργεί ευχάριστο και θετικό κλίμα εκτός και εκτός της αίθουσας, και καλλιεργεί εμπιστοσύνη. Κάθε φορά που χρειάστηκα είτε εγώ-είτε κάποιος άλλος μαθητής τη προσωπική της άποψη, ήταν πάντοτε πρόθυμη να ανταποκριθεί,  ενώ οι συμβουλές-συμβολές διακατέχονται από διαύγεια και σεβασμό και η συμπεριφορά της χαρακτηρίζεται από ισότητα προς όλους της τους μαθητές.

(Λάζαρος Νταμάνης – Cultural project manager)

 

(Απαντώντας στις ίδιες ερωτήσεις και οι υπόλοιποι...)

1) Αποφάσισα μετά και από παρότρυνση της αδερφής μου να παρακολουθήσω τοCommunication Skills training  καθώς θεωρούσα ότι έχω κάποια προβλήματα επικοινωνίας στην επαγγελματική ζωή και επιθυμούσα την απρόσκοπτη επικοινωνία με τους συναδέλφους μου αλλά και να εντοπίσω την πηγή του προβλήματος.

2) Ο βαθμός εκπλήρωσης των στόχων μου δεν είναι προφανής προς το παρόν, γιατί ακόμα δεν εργάζομαι, αλλά σίγουρα έχω μεγαλύτερη αυτοπεποίθηση ότι θα καταφέρω να επιτύχω στους στόχους μου. Από το μάθημα αποκόμισα τεχνικές επικοινωνίας για τις επαγγελματικές και διαπροσωπικές σχέσεις, αλλά και μία άλλη οπτική των προβλημάτων επικοινωνίας.

3) Αυτό που κάνω διαφορετικά είναι ότι έχω μια καλύτερη αντίληψη γιατί μπορεί να προκύψει ένα πρόβλημα επικοινωνίας και πως μπορώ να το αντιμετωπίσω.

4) Τα οφέλη που έχω δει μέχρι σήμερα είναι ότι είμαι πιο άνετος σε μία συνέντευξη καθώς και ότι απαντώ πιο στοχευμένα. Στις διαπροσωπικές σχέσεις είμαι πιο άνετος και πιο ανοιχτός στο να κάνω συζητήσεις και να γνωρίσω καινούργιους ανθρώπους.

5) Η Εισηγήτρια είναι χαμογελαστή  και γεμάτη ενέργεια για να μεταδώσει τις γνώσεις τις, με αποτέλεσμα να κεντρίζει το ενδιαφέρων και την προσοχή. Δυνατά Σημεία : Ενέργεια, διαδραστικότητα, και γενικά η όλη συμπεριφορά και διάθεση.

Ο  κύκλος μαθημάτων τελείωσε αφήνοντας μια αίσθηση ικανοποίησης. Ολόκληρο το σεμινάριο ήταν μια βοήθεια για μένα, καθώς δεν θέλω να απομονώσω κάτι από όλη αυτή την εμπειρία.  

(Βαγγέλης Ντόβας – Μηχανικός Πληροφορικής)

 

1) Εδώ και τέσσερα χρόνια περίπου, είχα αποφασίσει να επενδύσω στην βελτίωση του εαυτού μου, που σημαίνει οτι είχα εντοπίσει συμπεριφορές και σκέψεις τις οποίες ήθελα να αλλάξω. Γνωρίζοντας την εκπαιδευτική εμπειρία της κας Ξυραφά απο προηγούμενα σεμινάρια που είχα παρακολουθήσει, ένοιωσα έτοιμη να πω "Ναι,είναι η κατάλληλη στιγμή να παρακολουθήσω το Communication Skills Training!

2) και 3) Απο τη θεματολογία του σεμιναρίου κατάλαβα οτι θα μάθαινα περισσότερα απο ό,τι είχα φανταστεί! Συγκεκριμένα έμαθα να παρατηρώ τον εαυτό μου, τις σκέψεις μου αλλά και τις αντιδράσεις των συνομιλητών μου απο τη μη λεκτική συμπεριφορά, δηλαδή απο την Γλώσσα Σώματος.

Έμαθα να συζητώ χωρίς να κρίνω τον συνομιλητή μου αρνητικά και να ερευνώ τα αίτια ώστε να μπορώ να βελτιώνω την επικοινωνία μου. Εξίσου σημαντικό κομμάτι του σεμιναρίου για μένα ήταν οι Τεχνικές ερωτήσεων, έμαθα πως να κάνω την σωστη ερώτηση για να πάρω την απάντηση που χρειάζομαι.

(4) Σταδιακά το όφελος απο την εκπαίδευσή μου, φαίνεται απο την καθημερινότητα, οτι λύνω τα προβλήματα με περισσότερη ευκολία, ελέγχω τα συναισθήματά μου, έχω γίνει αποτελεσματική και συγκεκριμένη στη εργασία μου.

(5) Όποτε παρακολουθώ σεμινάρια της Εύης Ξυραφά νοιώθω ότι μου μεταφέρει με μεγάλη ευκολία τις γνώσεις της, είναι ευέλικτη προκειμένου να πετύχει το καλύτερο για τον μαθητευόμενο, ευγενική και χαμογελαστή με αποτέλεσμα να είναι προσεγγίσιμη και στον πιο δύσκολο άνθρωπο.

Είναι ειλικρινής και προσφέρει τις γνώσεις προκειμένου να βοηθήσει όποιον το χρειάζεται.

Τώρα τι να πω ......αδύνατα σημεία δεν έχω επισημάνει οσο διάστημα την γνωρίζω!!!!

Σε ευχαριστώ Εύη μου απο τα βάθη της ψυχής μου για την αγάπη σου προς εμένα και την προσπάθειά σου να μεταβώ σε ενα καλύτερο προσωπικό και επαγγελματικό στάδιο σε μία κρίσιμη περίοδο της ζωής μου.

Με εκτίμηση και σεβασμό

(Γιώτα Μπαμπαλού – Λογίστρια)

 

 

1) Γιατί αποφασίσατε να παρακολουθήσετε το Communication Skills Training; Ποιος ήταν ο στόχος σας;

A: Αποφάσισα να παρακολουθήσω το CST με στόχο τη βελτίωση των δεξιοτήτων μου στην επικοινωνία, αλλά επίσης το βρήκα και ως χρήσιμο εργαλείο στο να εκτεθώ προς τα έξω.

2) Σε ποιο βαθμό εκπληρώθηκε ο στόχος σας; Τι αποκομίσατε από τα μαθήματα;

A: Ο στόχος μου εκπληρώθηκε σε ευχάριστο βαθμό από τα μαθήματα. Μπορεί να άργησα να κάνω τέτοιου είδους εκπαιδεύσεις, αλλά τα μαθήματα και η εξαιρετική εκπαιδεύτριά μας άξιζαν την προσπάθεια.

3) Τι κάνετε διαφορετικά τώρα, μετά την παρακολούθηση του προγράμματος;

A: Η διαφορά του χτες με το τώρα είναι ότι υπάρχει ένας τρόπος σκέψης, έκφρασης και διατύπωσης που υπάρχει δομή. (όχι το ΙΕΚ ΔΟΜΗ!!!)

4) Ποια οφέλη έχετε δει στη ζωή σας, προσωπικά και επαγγελματικά;

A: Τα ουσιαστικά οφέλη βεβαίως θα φανούν στην πορεία, αλλά τα άμεσα οφέλη που εγώ έχω δει σε μένα είναι μια ελευθερία στην επικοινωνία μου.

5) Πώς θα σχολιάζατε την εισηγήτρια; Δυνατά, αδύνατα σημεία. Με ποιο τρόπο σας βοήθησε προσωπικά; (αν σας βοήθησε, εξυπακούεται).

A: Την εισηγήτρια θα την σχολίαζα ως μια εξαιρετική επαγγελματία. Ένας υπέροχος και ευχάριστος άνθρωπος αλλά επίσης και μια γλυκιά, ξανθομαλλούσα και όμορφη γυναίκα.

Ο τρόπος που με βοήθησε είναι η απελευθέρωση έκφρασης της σκέψης μου, του μέχρι τώρα κλειστού χαρακτήρα μου.

Με εκτίμηση,

(Αθανάσιος Τάνκας, Επισκέπτης υγείας)

← Previous Next →
comments powered byDisqus
 • Related Events

 • Categories

 • Positive Thinking
 • Self Confidence
 • Communication
 • Work
 • Goal Setting
 •  
 • Evi Xyrafa

  Personal Development Consultant

   

  Believe In You is a concept in which I deeply and truly believe. As a personal development consultant I created this blog to share what little and big secrets I know to make your life happier and to help you chase your dreams. We will have an open communication through the articles I publish, your comments and e mails and of course the Believe In You activities. I will be glad to stand beside you in your constant effort to improve your personal and professional life.

   

 • Address

  Kykladon 8-10, Chalandri
  Phone: 2106128281

  Mobile: 6974781051


  Email: info@believeinyou.gr
  Website: http://www.believeinyou.gr/
  Facebook Rss

  Leave a Message