3o Life Skills Training Program

Publication Date: Dec. 8, 2016, 7:21 p.m.

 

Το Believe in You ετοιμάζει ένα δυναμικό και δημιουργικό ξεκίνημα για το νέο έτος με το 3ο Life Skills Training που υπόσχεται να βελτιώσει τη ζωή μας. Ή… ακόμα καλύτερα, να μας διδάξει πώς εμείς οι ίδιοι μπορούμε να βελτιώσουμε τη ζωή μας! Εκμεταλλευτείτε τη χριστουγεννιάτικη προσφορά του και κάντε το δώρο στον εαυτό σας.

 

Εισηγήτρια του προγράμματος είναι η Εύη Ξυραφά

 

Η Εύη Ξυραφά είναι σύμβουλος προσωπικής ανάπτυξης και εκπαιδεύτρια Ανθρώπινου Δυναμικού σε θέματα HR και Επικοινωνίας. Είναι επίσης δημιουργός του Believe In You, που διοργανώνει σεμινάρια προσωπικής και επαγγελματικής ανάπτυξης για το ευρύ κοινό.

 

Τι σημαίνει life skills;

 

Κατ’ αρχάς, τι είναι τα life skills, στα ελληνικά δεξιότητες ζωής. Δεξιότητες ζωής είναι ένα σύνολο από απαραίτητα εφόδια για τη ζωή και την εργασία μας, ένα σύνολο από ικανότητες που διδάσκονται και καλλιεργούνται.

 

Όλοι μας διαθέτουμε πολλές ή και όλες τις δεξιότητες ζωής, ο καθένας σε διαφορετικό βαθμό. Επειδή όμως έχουν ιδιαίτερη σημασία για τη ζωή μας είναι καλό να αδράξουμε την ευκαιρία που μας δίνεται για να τις αναπτύξουμε περαιτέρω.

 

Γιατί Life Skills Training;

 

Το πρόγραμμα προσφέρει εκπαίδευση στις βασικές δεξιότητες ζωής, θεωρητικά και βιωματικά. Το πλεονέκτημά του είναι ότι διδάσκεται ως ενιαίο πρόγραμμα και όχι μεμονωμένα σεμινάρια και έτσι κάθε ενότητα συνδέεται με την επόμενη. Σε αυτό συμμετέχει ολιγομελής, σταθερή ομάδα ατόμων, ώστε να χτίζεται κλίμα εμπιστοσύνης και επικοινωνίας μεταξύ των ατόμων.

 

Σε ποιούς απευθύνεται;

 

Σε όλους ανεξαρτήτως ηλικίας ή μορφωτικού επιπέδου. Το μόνο που χρειάζεται είναι διάθεση για μάθηση και αλλαγή. Οι δεξιότητες ζωής μπορούν να αναπτυχθούν σε όποια φάση ζωής κι αν βρισκόμαστε, αρκεί να το αποφασίσουμε.

 

 

Ποιές είναι οι βασικές 10 δεξιότητες ζωής;

 

Θετική σκέψη

 

Η θετική σκέψη είναι η βασικότερη από τις δεξιότητες ζωής. Βλέπουμε συχνά ανθρώπους χαμογελαστούς, που ενώ έχουν και οι ίδιοι προβλήματα, δεν σταματούν να βλέπουν τη θετική πλευρά των πραγμάτων. Συνήθως αυτοί οι άνθρωποι έχουν περισσότερες ευκαιρίες σε όλους τους τομείς, όχι επειδή είναι πιο τυχεροί από τους άλλους, αλλά ακριβώς επειδή έχουν θετική σκέψη!

 

Αυτοπεποίθηση

 

Άλλη μια σημαντική δεξιότητα είναι η αυτοπεποίθηση. Βρίσκεται αρκετά κοντά στη θετική σκέψη, αφορά όμως το πώς βλέπουμε εμείς τον εαυτό μας. Οι άνθρωποι με αυτοπεποίθηση γνωρίζουν καλά τον εαυτό τους, προβάλλουν τα θετικά τους γνωρίσματα και αποδέχονται τις ατέλειές τους. Εάν δεν καταφέρουν να διορθώσουν τις ατέλειες, μαθαίνουν να τις αγαπούν χωρίς να αισθάνονται άσχημα γι’ αυτές.

 

Διαχείριση άγχους

 

Στην εποχή που διανύουμε, το άγχος έχει πάρει μεγάλες διαστάσεις. Άγχος στην εργασία, στην προσωπική μας ζωή, κοινωνικό άγχος οδηγούν συχνά σε κρίσεις πανικού. Είναι λοιπόν πολύ βοηθητικό για τη ζωή μας να μάθουμε πώς να διαχειριζόμαστε το άγχος μας, χρησιμοποιώντας το προς όφελός μας.

 

Συναισθηματική Νοημοσύνη

 

Η συναισθηματική νοημοσύνη αφορά στην ικανότητά μας να αναγνωρίζουμε τόσο τα δικά μας συναισθήματα, όσο και τα συναισθήματα των ανθρώπων γύρω μας. Η συναισθηματική νοημοσύνη γίνεται οδηγός σκέψης και συμπεριφοράς, διαδικασία που βελτιώνει τις διαπροσωπικές μας σχέσεις.

 

Επικοινωνία

 

Είναι φανερό το πόσο σημαντική είναι η επικοινωνία σε όλους τους τομείς της ζωής μας. Χωρίς την επικοινωνία, θα ήταν αδύνατο να επιβιώσουμε. Πολλές φορές όμως τυχαίνει να μιλάμε, χωρίς να επικοινωνούμε. Ωστόσο, πάντα έχουμε την ευκαιρία να βελτιώσουμε τις επικοινωνιακές μας ικανότητες.

 

Γλώσσα σώματος

 

Η γλώσσα του σώματος είναι κι αυτή μια μορφή επικοινωνίας, μη λεκτική. Είναι οι εκφράσεις του προσώπου μας, η στάση του σώματός μας, το πώς χρησιμοποιούμε τα χέρια μας όταν μιλάμε. Η γλώσσα του σώματός μας μαρτυρά πολλά για το τι σκεφτόμαστε και το πώς αισθανόμαστε και είναι καλό να τη γνωρίσουμε.

 

Διεκδικητικότητα

 

Μόνο με τη διεκδικητικότητα μπορούμε να πετύχουμε τους στόχους που θέτουμε. Παρ’ όλα αυτά, πρέπει να χρησιμοποιούμε αυτή τη δεξιότητα με τον κατάλληλο τρόπο, ώστε να έχουμε τα επιθυμητά αποτελέσματα.

 

Διαπραγματεύσεις

 

Η διαπραγματευτική ικανότητα έχει άμεση σχέση με την διεκδικητικότητα. Χωρίς τις διαπραγματεύσεις, πώς θα μπορούσαμε να κερδίσουμε αυτά που διεκδικούμε, όταν τα τα θέλω μας είναι κόντρα με τα θέλω των άλλων; Εκεί θα χρειαστεί να διαπραγματευτούμε μαζί τους. Διαφορετικά θα καταλήγουμε σε συγκρούσεις ή ακόμα χειρότερα σε απογοήτευση ή αδικία. Η ικανότητα στις διαπραγματεύσεις εγγυάται αποτελεσματικότητα στη ζωή.

 

Στοχοθεσία

 

Σίγουρα όλοι μας θέτουμε στόχους καθ’ όλη τη διάρκεια της ζωής μας. Από τους πιο απλούς μέχρι τους πιο σύνθετους. Ωστόσο, τις πιο πολλές φορές αυτοί οι στόχοι είναι κάπως ασαφείς, ανεπεξέργαστοι και γενικοί, γεγονός που δημιουργεί προβλήματα στην επίτευξή τους.

 

Διαχείριση χρόνου

 

Last but not least! Η διαχείριση του χρόνου. Υπάρχει άραγε άνθρωπος που να μπορεί να διαχειριστεί άψογα τον χρόνο του; Πιθανώς όχι. Εδώ μπορούμε να μάθουμε πώς θα καταφέρουμε να διαχειριστούμε σωστά και έξυπνα τον χρόνο μας, ώστε να ολοκληρώνουμε άμεσα τις υποχρεώσεις μας και να μας περισσεύει και ελεύθερος χρόνος για να απολαμβάνουμε τη ζωή.

 

 

Η δομή του προγράμματος:

 

Τρίτη 17/01/17: Θετική σκέψη

Τρίτη 24/01/17: Αυτοπεποίθηση

Τρίτη 31/01/17: Διαχείριση άγχους

Τρίτη 07/02/17: Συναισθηματική νοημοσύνη (κατ’ εξαίρεση 17:30-20:30)

Τρίτη 14/02/17: Επικοινωνία (κατ’ εξαίρεση 17:30-20:30)

Τρίτη 21/02/17: Πρακτική εξάσκηση-Επανάληψη

Τρίτη 28/02/17: Γλώσσα σώματος

Τρίτη 07/03/17: Διεκδικητικότητα

Τρίτη 14/03/17: Διαπραγματεύσεις

Τρίτη 21/03/17: Στοχοθεσία

Τρίτη 28/03/17: Διαχείριση χρόνου

Τρίτη 04/04/17: Πρακτική εξάσκηση-Επανάληψη

 

 

Χριστουγεννιάτικη προσφορά!!!

 

Το Believe in You σας προσφέρει την εγγραφή στο πρόγραμμα στη μοναδική τιμή των 380 ευρώ. Εκμεταλλευτείτε την προσφορά μέχρι τις 25/12/16 και κάντε το δώρο στον εαυτό σας ή σε όποιον αγαπάτε.

 

Δύο δυνατότητες πληρωμής – Επιλέξτε τη δική σας!

 

Α) Χριστουγεννιάτικη προσφορά 380 ευρώ

Προκαταβολή: 80 ευρώ έως τις 25/12/16

Εξόφληση σε 3 δόσεις των 100 ευρώ έως τις 15/01/17, 15/02/17 και 15/03/17 αντίστοιχα.

 

Β) Αρχική τιμή 480 ευρώ

Προκαταβολή: 120 ευρώ έως τις 31/12/16

Εξόφληση σε 3 δόσεις των 120 ευρώ έως τις 15/01/17, 15/02/17 και 15/03/17 αντίστοιχα.

 

 

Δηλώστε συμμετοχή εδώ:

http://www.flowmagazine.gr/believeinyoulst

Θα τηρηθεί αυστηρή σειρά προτεραιότητας!

 

ΤΡΟΠΟΣ ΠΛΗΡΩΜΗΣ

 

ΚΑΤΑΘΕΣΗ ΣΕ ΤΡΑΠΕΖΑ (σε ταμείο ή μέσω e-banking)

Α) Τράπεζα Eurobank: αριθμός λογαριασμού 0026.0315.89.0200457136, IBAN: GR1702603150000890200457136

Β) Εθνική Τράπεζα: αριθμός λογαριασμού 051/611563-27, IBAN: GR0201100510000005161156327

Όνομα δικαιούχου: Ευαγγελία Ξυραφά. Αναφέρετε ως αιτιολογία κατάθεσης το ονοματεπώνυμό σας.

 

 

Χρήσιμες πληροφορίες

 

Τόπος διεξαγωγής: Ι.Ι.Ε.Κ. ΔΕΛΤΑ, Ιπποκράτους 22, Αθήνα (τηλ. 2108225983)

Ώρες διεξαγωγής μαθημάτων: 18:00-21:00

- Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να απευθύνεστε στα τηλέφωνα 2106128281 και 6974781051.

← Previous Next →
comments powered byDisqus
 • Related Events

 • Program

  A brief summary of some seminars have already taken place. Here you will be informed of the next events, so you can promptly declare participation.

 • Categories

 • Positive Thinking
 • Self Confidence
 • Communication
 • Work
 • Goal Setting
 •  
 • Evi Xyrafa

  Personal Development Consultant

   

  Believe In You is a concept in which I deeply and truly believe. As a personal development consultant I created this blog to share what little and big secrets I know to make your life happier and to help you chase your dreams. We will have an open communication through the articles I publish, your comments and e mails and of course the Believe In You activities. I will be glad to stand beside you in your constant effort to improve your personal and professional life.

   

 • Address

  Kykladon 8-10, Chalandri
  Phone: 2106128281

  Mobile: 6974781051


  Email: info@believeinyou.gr
  Website: http://www.believeinyou.gr/
  Facebook Rss

  Leave a Message