Life Skills Training Program 3

Publication Date: April 12, 2016, 2:21 p.m.

 

Ένας κύκλος κλείνει, ένας νέος ανοίγει, όπως και στη ζωή! Μετά τη λήξη και του 2ου Life Skills Training που ολοκληρώθηκε εορταστικά, ξεκινάμε τη νέα ομάδα από 10 Μαΐου 2016 και κάθε Τρίτη στο ΙΕΚ ΔΕΛΤΑ Αθήνας. Όσοι θέλετε να αλλάξετε τη ζωή σας προς το καλύτερο και να εκπληρώσετε τους στόχους σας, ελάτε να διδαχθείτε τις 10 απαραίτητες δεξιότητες ζωής που θα σας επιτρέψουν να το πετύχετε.

 

Το Believe in You, πιστό στο όραμά του να βοηθήσει τους ανθρώπους να πιστέψουν στον εαυτό τους και να πραγματοποιήσουν τα όνειρά τους πηγαίνει την εκπαίδευση ένα βήμα παρακάτω! Για τρίτη συνεχή φορά προσφέρει ένα ολοκληρωμένο πρόγραμμα εκπαίδευσης για όσους θέλουν κα κατακτήσουν τις δέκα βασικές για τη  ζωή μας ικανότητες!

 

 

Τι είναι αυτό που ονομάζουμε δεξιότητες ζωής;

 

Τι είναι οι δεξιότητες ή ικανότητες ζωής; Είναι ένα σύνολο από απαραίτητα εφόδια για τη ζωή και την εργασία μας: ένα σύνολο από ικανότητες που διδάσκονται και καλλιεργούνται, αλλά δεν διδασκόμαστε ποτέ στις υπάρχουσες εκπαιδευτικές δομές του σχολείου και του Πανεπιστημίου. και που έχουν τη δύναμη να κάνουν τη ζωή μας καλύτερη!

 

Ποιες είναι οι δέκα βασικές δεξιότητες ζωής;

 

Οι δέκα απαραίτητες δεξιότητες για τη ζωή κάθε ανθρώπου είναι

Θετική σκέψη

Αυτοπεποίθηση

Διαχείριση άγχους

Συναισθηματική Νοημοσύνη

Επικοινωνία

Γλώσσα σώματος

Διεκδικητικότητα

Διαπραγματεύσεις

Στοχοθεσία

Διαχείριση χρόνου

 

Όταν παρακολουθήσετε το πρόγραμμα θα διαπιστώσετε εύκολα ότι κάθε δεξιότητα είναι αλληλένδετη με την άλλη και η σειρά με την οποία διδάσκονται είναι ακριβώς η σειρά με την οποία θα έπρεπε να διδαχθούν. Είναι άρρηκτα συνδεδεμένες μεταξύ τους σας τα κομμάτια του ίδιου παζλ, άρα απολύτως απαραίτητες για όλους μας για να ζούμε μια όμορφη ζωή.

 

Για ποιους είναι κατάλληλη η παρακολούθηση του προγράμματος;

 

Η απάντηση είναι για όλους ανεξαιρέτως. Το Life Skills Training Program έχει διαχρονική αξία. Δεν είναι ένα πρόγραμμα που χτίζει εξειδίκευση ώστε να απαιτείται ομοιογένεια στην ομάδα. Είναι ένα πρόγραμμα που θα σας βοηθήσει να αλλάξετε στάση ζωής, τρόπο σκέψης και αντίληψης και να ενδυναμώσετε τον εαυτό σας.

 

Είναι κατάλληλο για όλους ανεξαρτήτως ηλικίας, φύλου, επαγγέλματος ή εκπαιδευτικού υπόβαθρου. Η σύνθεση και των δυο ομάδων που παρακολούθησαν τα Life Skills Training 1 και 2, απεικόνιζε τη διαφορετικότητα που συναντάμε και στην κοινωνία μας.

 

Φοιτητές, ψυχολόγοι, χημικοί μηχανικοί, διευθυντές πωλήσεων, νηπιαγωγοί ήταν κάποιες από τις ιδιότητες των συμμετεχόντων. Αυτή η ποικιλομορφία της ομάδας είναι που συνέβαλλε σε δημιουργικούς διαλόγους και συνέργειες μεταξύ των μελών της ομάδας που ενισχύουν σημαντικά τη μάθηση.

 

 

Δια Βίου Μάθηση Δεξιοτήτων Ζωής!

 

Στα δυο προγράμματα που έχουν τρέξει ήδη με επιτυχία, το εύρος των ηλικιών των συμμετεχόντων κυμαινόταν από 18 έως 58 ετών. Οι δεξιότητες ζωής δεν είναι μαγικές ιδιότητες με τις οποίες κάποιοι «τυχεροί» γεννιούνται. Όλοι, ανεξαρτήτως ηλικίας, μπορούν να τις καλλιεργήσουν μέσω εκπαίδευσης. Μην σκεφθείτε ότι είστε πολύ μικροί ή πολύ μεγάλοι για να εκπαιδευθείτε. Η δια βίου μάθηση είναι ένα δώρο που προσφέρεται σε όλους!

 

Τι είναι αυτό που κάνει το Life Skills Training να ξεχωρίζει;

 

Είναι ένα δομημένο πρόγραμμα προσωπικής και επαγγελματικής ανάπτυξης. Το πρόγραμμα διαρκεί συνολικά τρεις μήνες και θα υλοποιηθεί σε δώδεκα συναντήσεις. Και φυσικά, όπως κάθε εκπαίδευση που «σέβεται τον εαυτό της», περιλαμβάνει συναντήσεις για πρακτική εξάσκηση και… επανάληψη!

 

Η διαφορά ενός εκπαιδευτικού προγράμματος από έναν κύκλο σεμιναρίων, είναι ότι η ομάδα παραμένει σταθερή και οι συμμετέχοντες εργάζονται τόσο ατομικά, όσο και ομαδικά πάνω σε συγκεκριμένες ανάγκες (στις δικές τους ανάγκες)! Ταυτόχρονα, η συμμετοχή σε μία τρίμηνη εκπαίδευση με σταθερή ομάδα εξασφαλίζει καλύτερη αφομοίωση για τα μέλη της. Σε χαλαρό κλίμα ασφάλειας, εμπιστοσύνης και χαράς που αναπτύσσεται από την πρώτη μέρα, οι συμμετέχοντες δουλεύουν συστηματικά πάνω στους στόχους τους έχοντας τη διαρκή υποστήριξη των μελών της ομάδας.

 

Στόχος του εκπαιδευτικού προγράμματος;

 

Να βοηθήσει τους συμμετέχοντες να κατακτήσουν αυτές τις ικανότητες, να τις κάνουν δικές τους και να μπορούν να τις χρησιμοποιήσουν στη ζωή τους είτε επαγγελματικά, είτε προσωπικά!

 

Μαθησιακά οφέλη του Life Skills Training

 

Το πρόγραμμα θα βοηθήσει όλους τους συμμετέχοντες να:

 

 • Να καλλιεργήσουν αυτογνωσία
 • Να βελτιώσουν την ψυχολογία τους και την επικοινωνία με τους γύρω τους
 • Να ενδυναμωθούν ψυχικά ώστε να αντιμετωπίζουν τις δυσκολίες τόσο στην προσωπική, όσο και στην επαγγελματική τους ζωή
 • Να πετύχουν κάποιο προσωπικό ή επαγγελματικό στόχο
 • Να φέρουν θετικές αλλαγές στη ζωή τους
 • Να κατακτήσουν ικανότητες που θα μπορούν να εφαρμόζουν παντού στη ζωή τους

 

Εισηγήτρια του προγράμματος

 

Καθοδηγήτρια της ομάδας θα είναι η κα Εύη Ξυραφά, σύμβουλος προσωπικής ανάπτυξης και εκπαιδεύτρια ανθρώπινου δυναμικού σε θέματα HR  και επικοινωνίας. (Δείτε το πλήρες βιογραφικό εδώ).

 

Μεθοδολογία εκπαιδευτικού προγράμματος:

 

 • παρουσίαση θεωρίας με Powerpoint
 • τεστ αυτογνωσίας
 • βιωματικές ασκήσεις και homework
 • τεχνικές NLP (νευρογλωσσικού προγραμματισμού)
 • ομαδικές εργασίες
 • group coaching
 • και φυσικά πρακτική εξάσκηση!

 

 

Η δομή του προγράμματος συνοπτικά:

 

Τρίτη 10/05/16: Θετική σκέψη

Τρίτη 17/05/16: Αυτοπεποίθηση

Τρίτη 24/05/16: Διαχείριση άγχους

Τρίτη 31/05/16: Συναισθηματική νοημοσύνη

Τρίτη 07/06/16: Επικοινωνία

Τρίτη 14/06/16: Πρακτική εξάσκηση-Επανάληψη

Τρίτη 21/06/16: Γλώσσα σώματος

Τρίτη 28/06/16: Διεκδικητικότητα

Τρίτη 05/07/16: Διαπραγματεύσεις

Τρίτη 12/07/16: Στοχοθεσία

Τρίτη 19/07/16: Διαχείριση χρόνου

Τρίτη 26/07/16: Πρακτική εξάσκηση-Επανάληψη

 

 

 

Το ΙΕΚ ΔΕΛΤΑ Αθήνας σε νέα διεύθυνση!!!

 

Το Life Skills Training φιλοξενείται για άλλη μια φορά στο Ι.Ι.Ε.Κ. ΔΕΛΤΑ Αθήνας. Στο νέο 6ώροφο κτίριο με υπερσύγχρονες εγκαταστάσεις θα γίνονται τα μαθήματα κάθε Τρίτη από τις 10 Μαΐου έως και τις 26 Ιουλίου 2016 και ώρες 18.00-21:00.

 

Χρήσιμες πληροφορίες

 

- Όλοι οι συμμετέχοντες στο πρόγραμμα θα πάρουν γραπτό υλικό, βεβαιώσεις παρακολούθησης, αλλά και ασκήσεις για εξάσκηση κατά τη διάρκεια του προγράμματος και για τη μετέπειτα ζωή τους!

Τόπος διεξαγωγής: Ι.Ι.Ε.Κ. ΔΕΛΤΑ, Ιπποκράτους και Ναυαρίνου, Αθήνα (τηλ. 2108225983)

Ώρες διεξαγωγής μαθημάτων: 18.00-21:00

- Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να απευθύνεστε στα τηλέφωνα 2106128281 και 6974781051.

 

 

Τιμή του προγράμματος και προσφορά έως τις 26/04/16!

 

- Η συνολική τιμή  του προγράμματος για το τρίμηνο είναι 480€/άτομο με πληρωμή σε 4 δόσεις των 120 ευρώ. Η προκαταβολή για τη συμμετοχή στο πρόγραμμα θα πρέπει να γίνει έως τις 26 Απριλίου και οι υπόλοιπες 3 δόσεις έως τις 10 κάθε επόμενου μήνα. (δηλαδή έως τις 10/05, 10/06 και 10/07 αντίστοιχα)

 

Προσφορά:  Όσοι καταβάλλουν προκαταβολή 180€ μέχρι και τις 26 Απριλίου, κερδίζουν 20% έκπτωση στη συνολική τιμή. Επομένως η τελική τιμή του προγράμματος είναι 380€ και η εξόφληση πρέπει να γίνει σε 2 δόσεις των 100€ (έως 10/05 και 10/06 αντίστοιχα).

 

 

Σχόλια συμμετεχόντων Life Skills Training 2

 

 

«Πρωτοποριακό πρόγραμμα! Με τη γνώση και την μεταδοτικότητα της Εύης, όλα φαίνονται τόσο απλά!» (Οθωνία Ζάγκλη, ιδιωτική υπάλληλος)

 

- «Διάλεξα το Life Skills Training Program επειδή ήθελα να βελτιώσω τον εαυτό μου, τις σχέσεις μου με τους άλλους ανθρώπους και στη συνέχεια την ποιότητα ζωής μου. Μέχρι τώρα έχω αποκομίσει πολλές χρήσιμες γνώσεις όπως το να πιστεύω στον εαυτό μου και τις δυνατότητές μου, να μην με νοιάζει η γνώμη των άλλων, να προσπαθώ σε κάθε κατάσταση στη ζωή μου να σκέφτομαι θετικά και να ξεπερνώ έτσι τις δυσκολίες πιο εύκολα.
Επίσης να δίνω περισσότερη σημασία στη γλώσσα του σώματος των άλλων και στην επικοινωνία με τους δικούς μου ανθρώπους.
Τέλος να διαπραγματεύομαι και να διεκδικώ αυτό που θέλω σεβόμενη τις ανάγκες του άλλου και τις δικές μου.
Όλα αυτά με έχουν βοηθήσει πολύ στην καθημερινή μου ζωή και στις σχέσεις μου με τους κοντινούς μου ανθρώπους οπότε θα σύστηνα ανεπιφύλακτα ως εκπαιδεύτρια την Εύη Ξυραφά και για αυτό το πρόγραμμα και για όλα τα επόμενα που θα ακολουθήσουν». Νάντια Χαβιάρα (νηπιαγωγός)
 

 
- «Το life skills training απευθύνεται σε όλους τους ανθρώπους καθώς αφορά δεξιότητες απαραίτητες τόσο σε προσωπικό, όσο κ σε επαγγελματικό επίπεδο. Επέλεξα να το παρακολουθήσω διότι θεωρώ ότι θα βελτιωνε την ποιότητα ζωής μου, τη σχέση με τον εαυτό μου κ τους άλλους. Πράγματι, από την πρώτη στιγμή άρχισα να αντιλαμβάνομαι τη διαφορά. Με βοήθησε να αλλάξω τον τρόπο που σκέφτομαι, ουσιαστικά να αλλάξω οπτική γωνία. Να δω τα πράγματα με άλλο μάτι! Αυτό πρακτικά με έχει βοηθήσει να αξιολογώ τις καταστάσεις πιο ολοκληρωμένα και να είμαι σε θέση να τις διαχειριστώ πιο αποτελεσματικά μέσα από τη σωστή διαχείριση των συναισθημάτων μου.Δεδομένου ότι δεν μπορούμε να αλλάξουμε κανένα άλλο εκτός από τον εαυτό μας, αυτό το πρόγραμμα μας παρέχει τα εργαλεία για να γίνουμε πιο αισιόδοξοι, λιγότερο αγχώδεις, πιο συνεπεις με τους άλλους κ κυρίως με τον εαυτό μας...γενικά πιο δυνατοί!» (Γεωργία Δεσποτίδη, λογίστρια)

 

Το Life Skills Training είναι ένα εκπαιδευτικό πρόγραμμα που πραγματοποιεί όσα υπόσχεται. Μην το χάσετε! Έχει τη δύναμη να αλλάξει τη ζωή σας!

 

 

 

Κάντε τη δήλωσή σας εδώ:

http://www.flowmagazine.gr/believeinyoulst

 

Θα τηρηθεί αυστηρή σειρά προτεραιότητας!

 

ΤΡΟΠΟΣ ΠΛΗΡΩΜΗΣ

ΚΑΤΑΘΕΣΗ ΣΕ ΤΡΑΠΕΖΑ (σε ταμείο ή μέσω e-banking)

Α) Τράπεζα Eurobank: αριθμός λογαριασμού 0026.0315.89.0200457136, IBAN: GR1702603150000890200457136

Β) Εθνική Τράπεζα: αριθμός λογαριασμού 051/611563-27, IBAN: GR0201100510000005161156327

Όνομα δικαιούχου: Ευαγγελία Ξυραφά. Αναφέρετε ως αιτιολογία κατάθεσης το ονοματεπώνυμό σας.

← Previous Next →
comments powered byDisqus
 • Related Events

 • Program

  A brief summary of some seminars have already taken place. Here you will be informed of the next events, so you can promptly declare participation.

 • Categories

 • Positive Thinking
 • Self Confidence
 • Communication
 • Work
 • Goal Setting
 •  
 • Evi Xyrafa

  Personal Development Consultant

   

  Believe In You is a concept in which I deeply and truly believe. As a personal development consultant I created this blog to share what little and big secrets I know to make your life happier and to help you chase your dreams. We will have an open communication through the articles I publish, your comments and e mails and of course the Believe In You activities. I will be glad to stand beside you in your constant effort to improve your personal and professional life.

   

 • Address

  Kykladon 8-10, Chalandri
  Phone: 2106128281

  Mobile: 6974781051


  Email: info@believeinyou.gr
  Website: http://www.believeinyou.gr/
  Facebook Rss

  Leave a Message