«Η Τέχνη της Χαράς»: Ένα σεμινάριο χαράς και έκπληξης

Publication Date: Nov. 26, 2015, 1:14 p.m.

«Η Τέχνη της Χαράς»: Ένα σεμινάριο χαράς και έκπληξης

 

Όταν η Εύη συνάντησε την Κατερίνα αποφάσισαν να ενώσουν τη γνώση με την εμπειρία και το αποτέλεσμα ήταν ένα σεμινάριο χαράς στο τέλος της εβδομάδας. Ήταν σεμινάριο, διαδραστική ομιλία, βιωματικό σεμινάριο; Μάλλον ήταν μια εμπειρία ζωής.. Μια εμπειρία που μοιραστήκαμε, που μετέδωσε άφθονη χαρά σε όλους μας.

 

Η Εύη Ξυραφά είναι σύμβουλος προσωπικής ανάπτυξης και εκπαιδεύτρια, η Κατερίνα Γιατζόγλου είναι χρόνια στα media, ενώ πρόσφατα κυκλοφόρησε και το τελευταίο της βιβλίο «Η Τέχνη της Χαράς ».

 

Η αφορμή του σεμιναρίου, όπως μαρτυρά και ο τίτλος ήταν το βιβλίο της κας. Γιατζόγλου. Μέσα από την εμπειρία της στην οποία βίωσε έλλειψη χαράς, άρχισε να ερευνά το θέμα και αποφάσισε να γράψει το βιβλίο για να μας μεταδώσει ένα σημαντικό μήνυμα: «Αυθεντική χαρά δεν είναι παρά η συμφιλίωση με τον εαυτό μας».

 

«Η Τέχνη της Χαράς»: Ένα σεμινάριο χαράς και έκπληξης

 

Η χαρά δεν είναι έξω από εμάς, αντιθέτως, η χαρά προέρχεται από μέσα μας!

 

Η έναρξη του σεμιναρίου έγινε στις 18.30 στην αίθουσα εκδηλώσεων του ξενοδοχείου Radisson Blu Park Hotel. Το κοινό κατέφθασε με χαρά προετοιμασμένο για ένα σεμινάριο που επιφύλασσε πολλές εκπλήξεις.

 

Η έναρξη του σεμιναρίου έγινε από την κα. Ξυραφά, με μια μικρή εισαγωγή για το Believe In You, που αποτελεί  μια δράση κοινωνικού χαρακτήρα του  περιοδικού Flowmagazine  που έχει ως στόχο να βοηθήσει  τους ανθρώπους να υλοποιήσουν τα όνειρά τους και να ζουν πιο ευτυχισμένες και  υγιείς ζωές.

 

 

Τι φέρνει χαρά στη ζωή μας και τι την εμποδίζει;

 

Η κα. Ξυραφά ξεκίνησε με την ερώτηση προς το κοινό: «Τι είναι για εσάς η χαρά;». Οι απαντήσεις ήταν ποικίλες και διαφορετικές. Δεν υπάρχει κάποια συγκεκριμένη απάντηση σε αυτή την ερώτηση, ο καθένας την εκλαμβάνει με δικό του τρόπο. Χαρά μπορεί να νιώσεις τη στιγμή που απολαμβάνεις ένα ζεστό φλιτζάνι καφέ, τόσο απλά!

 

Αξίζει να κάνετε και εσείς αυτή την ερώτηση στον εαυτό σας και να καταγράψετε όσα σας προκαλούν χαρά στη ζωή και συγκεκριμένα στην καθημερινότητά σας. Η ζωή μας είναι γεμάτη μικρά πράγματα μέσα στην καθημερινότητα που θα μπορούσαν να μας δίνουν χαρά. Το πρόβλημα είναι ότι τα θεωρούμε δεδομένα ή αυτονόητα και τείνουμε να τα αγνοούμε.

 

«Η Τέχνη της Χαράς»: Ένα σεμινάριο χαράς και έκπληξης

 

Διάλογος, κίνηση, χαρά και γέλιο!

 

Όσοι έχετε παρακολουθήσει την κα. Ξυραφά στα σεμινάρια γνωρίζετε πόσο αγαπάει να κάνει ερωτήσεις στο κοινό για να συμμετέχει σε κάθε στάδιο της παρουσίασης. Σημαντικές ερωτήσεις που συζητήθηκαν ήταν: «Τι μας εμποδίζει να βιώσουμε τη χαρά;» και «Γιατί τα παιδιά είναι τόσο χαρούμενα;»

 

Το κοινό πρόθυμα συμμετείχε στο διάλογο και απαντούσε με ειλικρίνεια σε ένα τρίωρο σεμινάριο χαράς και αυτογνωσίας.  Το κλίμα που επικράτησε ήταν ευχάριστο, με πρακτικές συμβουλές, τροφή για σκέψη και προπάντων γέλιο. Η κα. Ξυραφά πρότεινε να βάλουμε κίνηση στη ζωή μας καθώς «η κίνηση προκαλεί συναισθήματα». Επομένως για να βιώσουμε χαρά μπορούμε να βάλουμε το σώμα μας σε κίνηση σε ρυθμούς χαράς. Για να γίνει άμεσα αντιληπτή, μας θύμισε τα παιδικά μας χρόνια με το τραγούδι «Χαρωπά τα δυο μου χέρια να χτυπώ». Σηκώθηκαν όλοι στην αίθουσα και άρχισαν να ακολουθούν το ρυθμό χτυπώντας τα χέρια, τα δάχτυλα, τα πόδια. Στο τέλος του τραγουδιού η ατμόσφαιρα απέπνεε αίσθημα χαράς και ζωντάνιας.

 

Η βραδιά έκλεισε με την ομιλία της κας. Γιατζόγλου όπου μίλησε για τις εμπειρίες , τις αποτυχίες και τέλος για τη χαρά που «βρήκε» στα μικρά καθημερινά πράγματα και την αφορμή να αλλάξει σελίδα στη ζωή της και να γράψει το βιβλίο «Η Τέχνη της Χαράς». Άλλωστε σκοπός του βιβλίου είναι να βρούμε τη χαρά στα καθημερινά πράγματα!

 

«Η Τέχνη της Χαράς»: Ένα σεμινάριο χαράς και έκπληξης

 

Ευχαριστούμε τους χορηγούς και συνεργάτες του Believe In You!

 

Ευχαριστούμε θερμά τις εκδόσεις Λιβάνη για την πρόταση συνεργασίας για αυτή την ξεχωριστή εκδήλωση και το Ξενοδοχείο Radisson Blu Park Hotel για την υπέροχη φιλοξενία τους!

 

Ευχαριστούμε επίσης θερμά το νέο χορηγό και συνεργάτη μας, την εταιρεία Just Online, η οποία  έχει αναλάβει την προώθηση του Believe In You στα social media και στο internet. Είναι πολύτιμη η βοήθειά τους!

 

Τέλος ευχαριστούμε τους χορηγούς επικοινωνίας και όλο τον κόσμο που ήρθε με καλή διάθεση να μοιραστεί χαρά μαζί μας!

 

Δείτε εδώ την παρουσίαση της κας Ξυραφά.

← Previous Next →
comments powered byDisqus
 • Related Events

 • Program

  A brief summary of some seminars have already taken place. Here you will be informed of the next events, so you can promptly declare participation.

 • Categories

 • Positive Thinking
 • Self Confidence
 • Communication
 • Work
 • Goal Setting
 •  
 • Evi Xyrafa

  Personal Development Consultant

   

  Believe In You is a concept in which I deeply and truly believe. As a personal development consultant I created this blog to share what little and big secrets I know to make your life happier and to help you chase your dreams. We will have an open communication through the articles I publish, your comments and e mails and of course the Believe In You activities. I will be glad to stand beside you in your constant effort to improve your personal and professional life.

   

 • Address

  Kykladon 8-10, Chalandri
  Phone: 2106128281

  Mobile: 6974781051


  Email: info@believeinyou.gr
  Website: http://www.believeinyou.gr/
  Facebook Rss

  Leave a Message