Τι αποκομίσαμε στο σεμινάριο του Believe in you: Διαχείριση αρνητικών ανθρώπων

Publication Date: May 18, 2015, 6:34 p.m.

 

Τη Δευτέρα 11 Μαΐου ολοκληρώθηκε με επιτυχία το δεύτερο σεμινάριο από τον νέο κύκλο σεμιναρίων Believe In You με θέμα ‘Διαχείριση αρνητικών ανθρώπων’.

 

Αρχικά, η εισηγήτρια του σεμιναρίου και σύμβουλος προσωπικής ανάπτυξης κα Εύη Ξυραφά έπαιξε με την διαδραστικότητα επιτρέποντας στους συμμετέχοντες να ανακαλέσουν στην μνήμη τους προσωπικές στιγμές που είχαν έρθει σε επαφή με κάποιο αρνητικό άτομο είτε από το  οικογενειακό περιβάλλον είτε από το εργασιακό είτε ακόμα και με κάποιον άγνωστο. Αυτή η διαδικασία τους βοήθησε να κάνουν μια διάκριση ανάμεσα στην αρνητική συμπεριφορά και στην αξιολόγηση την οποία συχνά πράττουν για τους άλλους ακόμα και ασυνείδητα, αρχίζοντας με αυτόν τον τρόπο να ξετυλίγουν το κουβάρι της αντιμετώπισης αρνητικών ατόμων.

 

Στη συνέχεια οι συμμετέχοντες, με τη βοήθεια της κυρίας Ξυραφά συνειδητοποίησαν ότι δεν υπάρχουν εξ’ ολόκληρου αρνητικοί άνθρωποι αλλά αρνητικές συμπεριφορές, τις οποίες δεν μπορούμε να ορίσουμε με ακρίβεια καθώς ποικίλλουν ανάλογα με το χώρο και τον χρόνο στον οποίο εκδηλώνονται και τα όρια του ανθρώπου που καλείται να τις αντιμετωπίσει. Σε αυτό το σημείο κλήθηκαν μάλιστα να καταγράψουν για μια εβδομάδα όλες τις φορές που οι ίδιοι οι εκπαιδευόμενοι συμπεριφέρονται αρνητικά, ώστε να δουν σε τι ποσοστό είναι και οι ίδιοι αρνητικοί στην καθημερινότητά τους.

 

Το συμπέρασμα στο οποίο κατέληξαν ήταν ότι τελικά η λύση στο πρόβλημα της διαχείρισης των αρνητικών ατόμων βρίσκεται μέσα στον ίδιο μας τον εαυτό. Εμείς καθορίζουμε ποιους ανθρώπους έχουμε δίπλα μας και ποιες αρνητικές συμπεριφορές επιτρέπουμε να μας επηρεάσουν. Αν, λοιπόν είμαστε σίγουροι για τον εαυτό μας και τις πράξεις μας, και φυσικά διαθέτουμε αυτογνωσία, τότε μπορούμε να γίνουμε απροσπέλαστοι.

 

Το σεμινάριο τελείωσε με θετική διάθεση και οι συμμετέχοντες ανανέωσαν το ραντεβού τους για το επόμενο  σεμινάριο του κύκλου με θέμα ‘Διαχείριση συγκρουσεων’.

 

- Κατερίνα Σταθάκη 

← Previous Next →
comments powered byDisqus
 • Related Events

 • Program

  A brief summary of some seminars have already taken place. Here you will be informed of the next events, so you can promptly declare participation.

 • Categories

 • Positive Thinking
 • Self Confidence
 • Communication
 • Work
 • Goal Setting
 •  
 • Evi Xyrafa

  Personal Development Consultant

   

  Believe In You is a concept in which I deeply and truly believe. As a personal development consultant I created this blog to share what little and big secrets I know to make your life happier and to help you chase your dreams. We will have an open communication through the articles I publish, your comments and e mails and of course the Believe In You activities. I will be glad to stand beside you in your constant effort to improve your personal and professional life.

   

 • Address

  Kykladon 8-10, Chalandri
  Phone: 2106128281

  Mobile: 6974781051


  Email: info@believeinyou.gr
  Website: http://www.believeinyou.gr/
  Facebook Rss

  Leave a Message