Σεμινάριο Διεκδικητικότητας από το Believe in you

Publication Date: June 22, 2015, 4:53 p.m.

Άλλος ένας κύκλος σεμιναρίων που αφορά Ικανότητες Υγείας και Ευτυχίας από το  Believe in you ολοκληρώθηκε τη Δευτέρα 8 Ιουνίου στο Ι.Ι.Ε.Κ ΔΕΛΤΑ με θέμα τη διεκδικητικότητα.

 

Η εισήγηση της κας Εύης Ξυραφά, σύμβουλου προσωπικής ανάπτυξης και μέντορα του Believe in you ξεκίνησε με μια οριοθέτηση του όρου της διεκδικητικότητας και των συναισθημάτων τα οποία δεν επιτρέπουν στο άτομο να είναι διεκδικητικό. Χαρακτηριστικό συναίσθημα το οποίο νιώθει ένα άτομο το όποιο δεν διεκδικεί είναι ο φόβος, σε όλες του τις εκφάνσεις, φόβος της απόρριψης, φόβος της εγκατάλειψης, φόβος της αποτυχίας κ.ο.κ.

 

Πολλοί είναι οι λόγοι που μειώνουν τη διεκδικητικότητα ενός ατόμου, και αναλύθηκαν διεξοδικά, όπως η χαμηλή αυτοεκτίμηση και αυτοπεποίθηση, η εσωστρέφεια, το στρες, το άγχος και άλλα καταπιεσμένα αισθήματα μπορεί να είναι ανασταλτικοί παράγοντες για να διεκδικήσει κάποιος αυτά τα οποία χρειάζεται και επιθυμεί.  

 

Στη συνέχεια διερευνήθηκε περαιτέρω η διεκδικητικότητα ως μια πηγαία ανάγκη του κάθε ατόμου να εκφράσει τα θέλω και τις επιθυμίες του και να τα διεκδικήσει με πειθώ. «Η διεκδικητικότητα είναι η αρχή του δρόμου…» όπως χαρακτηριστικά αναφέρθηκε και «έχεις να χάσεις πολύ περισσότερα αν δεν διεκδικήσεις αυτά που επιθυμείς». Βασική συμβουλευτική γραμμή της κας Ξυραφά αποτέλεσε η αλήθεια απέναντι στον εαυτό μας και η αποδέσμευση από τους φόβους και τα όριά μας.

 

Σκιαγραφήθηκε το προφίλ ενός διεκδικητικού ανθρώπου, ο οποίος ζητά χωρίς να πιέζει, θέτει όρια, σέβεται τις απόψεις και τη διαφορετικότητα των άλλων, υπερασπίζεται την ελευθερία έκφρασης και αποδέχεται την προσωπικότητά του.

 

Τα θετικά του να είναι κανείς διεκδικητικός δεν αμφισβητήθηκαν και ήταν πολλαπλά. Ξεκινώντας από το λιγότερο άγχος, την καλύτερη επικοινωνία, την αποτελεσματικότερη διαχείριση συγκρούσεων  και τη διαπραγμάτευση που έρχεται ως απόρροια μιας διεκδίκησης.

 

Τα τεστ προσωπικότητας δεν έλειψαν από το σεμινάριο, με πιο ενδιαφέρον το checklist της διεκδικητικότητας με ανάλυση πραγματικών καταστάσεων και αντιδράσεων από το κοινό και προσέγγισης του κατά πόσο διεκδικούν μέχρι στιγμής αυτά που επιθυμούν.

 

Για το τέλος παρουσιάστηκαν τεχνικές διεκδικητικής συμπεριφοράς και συγκεκριμένες τεχνικές για επιτυχημένη διεκδίκηση. Μία διεκδικητική πρόταση, λοιπόν, περιλαμβάνει την παρουσίαση του γεγονότος, των συναισθημάτων που προκλήθηκαν, των αναγκών και των επιθυμιών του ατόμου και των συνεπειών τους.

 

Τα σεμινάρια του Believe in you συνεχίζονται εντατικά μέχρι το τέλος Ιουνίου με νέο κύκλο σεμιναρίων με τίτλο «Ικανότητες Επιτυχίας».  Για περισσότερες πληροφορίες και δηλώσεις συμμετοχής δείτε το λινκ

http://www.flowmagazine.gr/believeinyouworkshops14

 

- Αγγελική Μπίτη

← Previous Next →
comments powered byDisqus
 • Related Events

 • Program

  A brief summary of some seminars have already taken place. Here you will be informed of the next events, so you can promptly declare participation.

 • Categories

 • Positive Thinking
 • Self Confidence
 • Communication
 • Work
 • Goal Setting
 •  
 • Evi Xyrafa

  Personal Development Consultant

   

  Believe In You is a concept in which I deeply and truly believe. As a personal development consultant I created this blog to share what little and big secrets I know to make your life happier and to help you chase your dreams. We will have an open communication through the articles I publish, your comments and e mails and of course the Believe In You activities. I will be glad to stand beside you in your constant effort to improve your personal and professional life.

   

 • Address

  Kykladon 8-10, Chalandri
  Phone: 2106128281

  Mobile: 6974781051


  Email: info@believeinyou.gr
  Website: http://www.believeinyou.gr/
  Facebook Rss

  Leave a Message