2ο Πρόγραμμα εκπαίδευσης δεξιοτήτων ζωής

Publication Date: Dec. 20, 2015, 2:04 p.m.

 

Μετά την επιτυχία του πρώτου προγράμματος που ξεκίνησε την 1η Οκτώβρη, το Believe in You επιστρέφει με νέο πρόγραμμα εκπαίδευσης δεξιοτήτων ζωής που θα ξεκινήσει την Πέμπτη 14 Ιανουαρίου. Για όλους εσάς που δεν προλάβατε να δηλώσετε συμμετοχή, μπορείτε από σήμερα και μέχρι τις 30 Δεκεμβρίου. Η νέα ομάδα περιμένει να συμπληρωθεί...

 

Τι είναι αυτό που ονομάζουμε δεξιότητες ζωής;

 

Τι είναι, επομένως, οι δεξιότητες ή ικανότητες ζωής; Είναι ένα σύνολο από απαραίτητα εφόδια για τη ζωή και την εργασία μας: ένα σύνολο από ικανότητες που, όμως, δεν έχουμε διδαχθεί ποτέ και που έχουν τη δύναμη να κάνουν τη ζωή μας καλύτερη!

 

To Believe in You, πιστό στο όραμά του να βοηθήσει τους ανθρώπους να πιστέψουν στον εαυτό τους και να πραγματοποιήσουν τα όνειρά τους πηγαίνει την εκπαίδευση ένα βήμα παρακάτω! Πέρα από τους κύκλους σεμιναρίων προσφέρει ένα ολοκληρωμένο πρόγραμμα εκπαίδευσης για όσους θέλουν κα κατακτήσουν τις δέκα βασικές για τη  ζωή μας ικανότητες!

 

Όλες οι έννοιες που περιλαμβάνονται στο πρόγραμμα είναι ικανότητες που διδάσκονται και καλλιεργούνται! Δεν είναι μαγικές ιδιότητες με τις οποίες κάποιοι «τυχεροί» γεννιούνται. Όλοι, ανεξαρτήτως ηλικίας, μπορούν να τις καλλιεργήσουν μέσω εκπαίδευσης. Στο πρώτο πρόγραμμα που ήδη τρέχει, το εύρος των ηλικιών των συμμετεχόντων κυμαίνεται από 18 έως 60+. Μην σκεφθείτε ότι είστε πολύ μικροί ή πολύ μεγάλοι για να εκπαιδευθείτε. Αυτά είναι μύθοι! Η δια βίου μάθηση είναι δώρο που προσφέρεται σε όλους!

 

Το πρόγραμμα διαρκεί συνολικά τρεις μήνες και θα υλοποιηθεί σε δώδεκα συναντήσεις. Μέσα σε αυτές τις συναντήσεις θα ασχοληθούμε με δέκα βασικά life skills, με  τη σειρά που θα έπρεπε να διδαχθούν, καθώς κάθε δεξιότητα είναι αλληλένδετη με την άλλη. Και φυσικά, όπως κάθε εκπαίδευση που «σέβεται τον εαυτό της», περιλαμβάνει συναντήσεις για πρακτική εξάσκηση και… επανάληψη!

 

 

 

Η διαφορά ενός εκπαιδευτικού προγράμματος από έναν κύκλο σεμιναρίων, είναι ότι η ομάδα παραμένει σταθερή και οι συμμετέχοντες εργάζονται τόσο ατομικά, όσο και ομαδικά πάνω σε συγκεκριμένες ανάγκες (στις δικές τους ανάγκες)! Ταυτόχρονα, η συμμετοχή σε μία τρίμηνη εκπαίδευση με σταθερή ομάδα εξασφαλίζει καλύτερη αφομοίωση για τα μέλη της. Σε χαλαρό κλίμα ασφάλειας, επαφής και εμπιστοσύνης που αναπτύσσεται από την πρώτη μέρα οι συμμετέχοντες δουλεύουν συστηματικά πάνω στους στόχους τους έχοντας τη διαρκή υποστήριξη της ομάδας.

 

Στόχος του εκπαιδευτικού προγράμματος; Να βοηθήσει τους συμμετέχοντες να κατακτήσουν αυτές τις ικανότητες, να τις κάνουν δικές τους και να μπορούν να τις χρησιμοποιήσουν στη ζωή τους είτε επαγγελματικά, είτε προσωπικά!

 

Καθοδηγήτρια της ομάδας θα είναι η κα Εύη Ξυραφά, σύμβουλος προσωπικής ανάπτυξης και εκπαιδεύτρια ανθρώπινου δυναμικού σε θέματα HR  και επικοινωνίας. (Δείτε το πλήρες βιογραφικό εδώ).

 

Μεθοδολογία εκπαιδευτικού προγράμματος:

 

 • παρουσίαση θεωρίας με Powerpoint
 • τεστ αυτογνωσίας
 • βιωματικές ασκήσεις και homework
 • τεχνικές NLP (νευρογλωσσικού προγραμματισμού)
 • ομαδικές εργασίες
 • group coaching
 • και φυσικά πρακτική εξάσκηση!

 

 

 

Οι θεματικές που καλύπτει το Life skills training program:

 

Πέμπτη 14/01/16: Θετική σκέψη

Πέμπτη 21/01/16: Αυτοπεποίθηση

Πέμπτη 28/01/16: Διαχείριση άγχους

Πέμπτη 04/02/16: Συναισθηματική νοημοσύνη

Πέμπτη 11/02/16: Επικοινωνία

Πέμπτη 18/02/16: Πρακτική εξάσκηση-Επανάληψη

Πέμπτη 25/02/16: Γλώσσα σώματος

Πέμπτη 03/03/16: Διεκδικητικότητα

Πέμπτη 10/03/16: Διαπραγματεύσεις

Πέμπτη 17/03/16: Στοχοθεσία

Πέμπτη 24/03/16: Διαχείριση χρόνου

Πέμπτη 31/03/16: Πρακτική εξάσκηση-Επανάληψη

 

Το πρόγραμμα απευθύνεται σε όλους όσοι επιθυμούν:

 

 • Να εμβαθύνουν ουσιαστικά σε οποιαδήποτε από τις παραπάνω ικανότητες (καθώς όλες σχετίζονται μεταξύ τους)
 • Να ενδυναμωθούν ψυχικά ώστε να αντιμετωπίζουν τις δυσκολίες τόσο στην προσωπική, όσο και στην επαγγελματική τους ζωή
 • Να ακολουθήσουν ένα δομημένο πρόγραμμα προσωπικής ανάπτυξης
 • Να πετύχουν κάποιο προσωπικό ή επαγγελματικό στόχο
 • Να φέρουν θετικές αλλαγές στη ζωή τους
 • Να βελτιώσουν την ψυχολογία τους και την επικοινωνία με τους γύρω τους
 • Να καλλιεργήσουν αυτογνωσία
 • Να κατακτήσουν ικανότητες που θα μπορούν να εφαρμόζουν παντού στη ζωή τους

 

 

 

Τόπος διεξαγωγής: Ι.Ι.Ε.Κ. ΔΕΛΤΑ, Ιουλιανού 33 & 3ης Σεπτεμβρίου, Αθήνα (τηλ. 2108225983)

 

Ώρες διεξαγωγής μαθημάτων: 18.30-21:30

 

Η συνολική τιμή  του προγράμματος για το τρίμηνο είναι 480€ (120€/ μήνα) και η πληρωμή γίνεται με κατάθεση σε τράπεζα, ενώ υπάρχει και η δυνατότητα εξόφλησης σε τέσσερις δόσεις: έως τις 30 Δεκεμβρίου 2015, έως τις 10 Ιανουαρίου, έως τις 10 Φεβρουαρίου και έως τις 10 Μαρτίου 2016 αντίστοιχα.

 

Προσφορές: 

 

1) Όσοι καταβάλλουν προκαταβολή μέχρι και τις 20 Δεκεμβρίου, κερδίζουν 20% έκπτωση στη συνολική τιμή. Επομένως η τελική τιμή του προγράμματος είναι 380€. (Το ποσό της προκαταβολής είναι 180€ και η εξόφληση πρέπει να γίνει έως τις 20 Ιανουαρίου 2015).

 

2) Για συμμετοχή 2 ατόμων, κερδίζετε 25% έκπτωση στη συνολική τιμή. Επομένως η τελική τιμή ανά άτομο είναι 360€, με πληρωμή σε 3 δόσεις των 120€: έως τις 30 Δεκεμβρίου 2015, έως τις 20 Ιανουαρίου και έως τις 20 Φεβρουαρίου 2016 αντίστοιχα.

 

ΔΩΡΑ!

 

Οι 15 πρώτοι που θα δηλώσουν συμμετοχή κερδίζουν αυτόματα ένα από τα παρακάτω βιβλία (επιλέγουν) των εκδόσεων Λιβάνη:

 

1) The Secret-Το Μυστικό

 

Αποσπασματικά τμήματα ενός Μεγάλου Μυστικού έχουν εντοπιστεί στη διάρκεια των αιώνων στις προφορικές λαϊκές παραδόσεις, στην παγκόσμια λογοτεχνία, σε όλες τις θρησκείες και τα φιλοσοφικά ρεύματα. Για πρώτη φορά, οι ψηφίδες που σχηματίζουν το μωσαϊκό του Μυστικού ενώνονται σε μια απίστευτη αποκάλυψη, μια αλήθεια που θα μεταμορφώσει τη ζωή όσων τη βιώσουν.
Στο βιβλίο αυτό θα μάθετε πώς να εφαρμόζετε το Μυστικό σε κάθε τομέα της ζωής σας ―οικονομικά, υγεία, προσωπικές σχέσεις, ευτυχία― και σε κάθε αλληλεπίδρασή σας με τον κόσμο. Θα κατανοήσετε βαθύτερα την κρυμμένη, ανεκμετάλλευτη, εσώτερη δύναμή σας, και αυτή η αποκάλυψη θα φέρει χαρά σε κάθε πτυχή της ζωής σας.

 

2) Blink - Η δύναμη της διαίσθησης

 

Τι σημαίνει blink; Πρόκειται για τη γρήγορη γνώση, για το είδος σκέψης στο οποίο εμπλεκόμαστε σε ελάχιστο χρόνο - όσο χρειαζόμαστε για να ανοιγοκλείσουμε τα μάτια μας. Όταν συναντάμε κάποιον για πρώτη φορά, όταν πρωτομπαίνουμε σ’ ένα σπίτι που σκεφτόμαστε να αγοράσουμε, όταν διαβάζουμε τις πρώτες παραγράφους ενός βιβλίου, το μυαλό καταλήγει σε συμπεράσματα μέσα σε ελάχιστα δευτερόλεπτα. Λοιπόν, σ’ αυτό το βιβλίο εξετάζονται τα ελάχιστα αυτά δευτερόλεπτα και τα συμπεράσματα που εξάγονται μέσα στο διάστημα αυτό, τα οποία είναι τρομερά σημαντικά και ισχυρά, και τις περισσότερες φορές είναι πραγματικά τα σωστά.

 

3) Κατακτώ την ευτυχία

 

Το Κατακτώ την Ευτυχία εξηγεί πώς μπορεί να βιώσει κανείς καθαρά την ευτυχία και να μη μείνει εγκλωβισμένος στον ατελέσφορο κύκλο της ηδονοθηρίας. Στόχος του βιβλίου είναι να συνειδητοποιήσει ο αναγνώστης τι σημαίνει ευτυχία δίνοντας τον προσωπικό του ορισμό και μαθαίνοντας πώς να την επιτυγχάνει με μικρές καθημερινές κινήσεις, οι οποίες μπορούν να ενταχτούν εύκολα σε κάθε πρόγραμμα και να μεταμορφωθούν μέσω της συνήθειας σε καθημερινές τελετουργίες. Το βιβλίο ως πανεπιστημιακή μελέτη βασίζεται σε έρευνες ψυχολόγων και ψυχαναλυτών που έχουν δημοσιευτεί κατά την τελευταία δεκαετία και ουσιαστικά αποτελεί ένα θεμελιώδες έργο για το κίνημα της Θετικής Ψυχολογίας.

 

Όλοι οι συμμετέχοντες στο πρόγραμμα θα πάρουν γραπτό υλικό, βεβαιώσεις παρακολούθησης, αλλά και ασκήσεις για εξάσκηση κατά τη διάρκεια του προγράμματος και για τη μετέπειτα ζωή τους!

 

Περιμένουμε με χαρά τις συμμετοχές σας για να φτιάξουμε τη νέα ομάδα μας! Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να απευθύνεστε στα τηλέφωνα 2106128281 και 6974781051.

 

 

 

Κάντε τη δήλωσή σας εδώ:

http://www.flowmagazine.gr/believeinyoulst

Θα τηρηθεί αυστηρή σειρά προτεραιότητας!

 

ΤΡΟΠΟΣ ΠΛΗΡΩΜΗΣ

ΚΑΤΑΘΕΣΗ ΣΕ ΤΡΑΠΕΖΑ (σε ταμείο ή μέσω e-banking)

Α) Τράπεζα Eurobank: αριθμός λογαριασμού 0026.0315.89.0200457136, IBAN: GR1702603150000890200457136

Β) Εθνική Τράπεζα: αριθμός λογαριασμού 051/611563-27, IBAN: GR0201100510000005161156327

Όνομα δικαιούχου: Ευαγγελία Ξυραφά. Αναφέρετε ως αιτιολογία κατάθεσης το ονοματεπώνυμό σας.

 

Σχόλια συμμετεχόντων του 1ου Life Skills Training που ολοκληρώθηκε στις 17/12/15

 

«Το Life Skills Training Program οργανώνεται ως ολοκληρωμένο πρόγραμμα προσωπικής ανάπτυξης και πράγματι λειτουργεί έτσι! Στην τρίμηνη διάρκειά του παρουσιάζονται εμπεριστατωμένα οι βασικοί άξονες στους οποίους μπορεί να στηριχθεί όποιος θέλει πραγματικά να βελτιώσει συνολικά τη ζωή του, όποιος δεν επαναπαύεται στο πώς κυλούσε η ζωή του μέχρι χθες, αλλά θέλει πραγματικά να έχει θετική διάθεση, προσωπική δύναμη, συναισθηματική σύνδεση, ηρεμία, αποτελεσματική επικοινωνία, διεκδίκηση και επίτευξη στόχων.
Η κ. Ξυραφά είναι πάντα ανοιχτή σε δημιουργικό διάλογο και πρόθυμη να συνδράμει στην προσωπική προσπάθεια του κάθε συμμετέχοντα! Έτσι η συμμετοχή μου στο πρόγραμμα αποδείχθηκε πολύ χρήσιμη για την επίτευξη του στόχου της βελτίωσης της ποιότητας ζωής μου: έλαβα αποτελεσματικά εργαλεία αλλά και καίρια ερεθίσματα για περαιτέρω ατομική έρευνα, τα οποία θα συνεχίσω να χρησιμοποιώ καθημερινά, σε προσωπικό και επαγγελματικό επίπεδο.
Από τις πρώτες εβδομάδες παρακολούθησης του προγράμματος και εφαρμογής των επιστημονικών συμβούλων της κ. Ξυραφά διαπίστωσα αλλαγή στο πώς αντιμετώπιζα και τελικά διαχειριζόμουν καταστάσεις με τρόπο θετικό για μένα και τους γύρω μου.
Μεγάλο πλεονέκτημα του προγράμματος είναι ότι το υλικό καλύπτει εξίσου αποτελεσματικά τις ανάγκες ανθρώπων που έρχονται μόνο με τη βούληση να βελτιώσουν τη ζωή τους, όσο και ανθρώπων οι οποίοι ήδη έχουν διανύσει μια διαδρομή προσωπικής καλλιέργειας μέσω εμπειριών ή εκπαίδευσης. Για τον ίδιο λόγο είναι και διαχρονικό, αφού ο κάθε συμμετέχων, καθώς συστηματοποιεί την πρακτική εφαρμογή των εννοιών και των εργαλείων, θα βρίσκει νέα πεδία βελτίωσης!»

 

Αικατερίνη Σεργάκη, Δικηγόρος

 

«Το σεμινάριο με τίτλο «Προσωπικές Δεξιότητες» που διεξήχθη από την κυρία Ξυραφά ανήκει στα πιο αποτελεσματικά, πλούσια σε περιεχόμενο και καλύτερα οργανωμένα που έχω παρακολουθήσει. Ο πολλά υποσχόμενος τίτλος σε συνδυασμό με τη φήμη της διδάσκουσας στον χώρο της προσείλκυσαν από την αρχή το ενδιαφέρον μου και οφείλω να ομολογήσω ότι οι προσδοκίες μου για ένα πολύ χρήσιμο και παραγωγικό σεμινάριο δεν διαψεύστηκαν. Η πολύ καλή συνολική εντύπωση που αποκόμισα οφείλεται τόσο στην ύλη, στη δομή, την οργάνωση του σεμιναρίου σε ποικίλες ενδιαφέρουσες, συνεκτικές μεταξύ τους και διαρθρωμένες σε μία λογική αλληλουχία επιμέρους θεματικές ενότητες, οι οποίες κάλυπταν πλήρως τον κεντρικό θεματικό άξονα του σεμιναρίου, όσο και στην καλή επικοινωνία μεταξύ της διδάσκουσας και των συμμετεχόντων.

Η κυρία Ξυραφά κατέχει αναμφίβολα πολύ καλά τη διδακτέα ύλη και διαθέτει υψηλή μεταδοτικότητα, ώστε να καταφέρνει αφ’ ενός να μεταφέρει στους συμμετέχοντες τις γνώσεις της μέσω χαρακτηριστικών παραδειγμάτων επί του αντικειμένου και αφ’ ετέρου να τους εμπνεύσει γόνιμους προβληματισμούς, καθώς και κίνητρα να διεισδύσουν βαθύτερα στις δεξιότητες που διαθέτουν και στις οποίες ίσως να μην είχαν προσδώσει τη δέουσα σημασία. Επίσης, χάρη στο πλούσιο και άρτια οργανωμένο συνοδευτικό των κύκλων του σεμιναρίου υλικό οι συμμετέχοντες μπορούν να αντιληφθούν με ανάγλυφο τρόπο τις τεχνικές που θα τους βοηθήσουν να φωτίσουν καλύτερα τον εσωτερικό τους κόσμο και να ανακαλύψουν ανεξερεύνητες για καιρό, κρυμμένες ή μη εξωτερικευμένες δεξιότητες. Προσωπικά, αισθάνομαι πιο δυνατή, πιο σίγουρη για τον εαυτό μου, έχοντας ανακαλύψει δεξιότητες που δεν φανταζόμουν ότι διέθετα, αλλά και δεξιότητες που δίσταζα να εξωτερικεύσω, διότι είχα μία συστολή και αμφιβολίες για την ποιότητα του αποτελέσματος. Τώρα πλέον απολαμβάνω τον καινούριο μου πιο δυναμικό εαυτό!

Για όλους αυτούς τους λόγους, θα το συνιστούσα ανεπιφύλακτα σε όσους θεωρούν ότι χρειάζονται μία καθοδήγηση, για να επιχειρήσουν ένα ενδιαφέρον ταξίδι αυτογνωσίας!»

 

Χριστίνα Καγγέλη, Ψυχολόγος

 

«Είχα παρακολουθήσει σεμινάρια της Εύης στο παρελθόν και γνώριζα τη δουλειά της. Μόλις ενημερώθηκα για το πρόγραμμα Life Skills, αποφάσισα να συμμετέχω για να αποκτήσω μια δομημένη και ολοκληρωμένη γνώση πάνω στις δεξιότητες που θα ήθελα να έχω.

Κατά τη διάρκεια του προγράμματος ανακάλυψα ένα νέο τρόπο σκέψης και αντιμετώπισης καταστάσεων που μέχρι πριν δεν πίστευα ότι μπορεί να διδαχθεί.

Το προτείνω σε όσους θέλουν να βελτιώσουν την ποιότητα της ζωής τους και δεν ξέρουν τον τρόπο. Μέσω του προγράμματος μαθαίνεις πώς να σκέφτεσαι θετικά, να εκτιμάς και να απολαμβάνεις τις όμορφες στιγμές της ζωής, πώς να διαχειρίζεσαι τις δύσκολες καταστάσεις, πώς να βάζεις στόχους και τι χρειάζεται για να τους πετύχεις.

Προσωπικά, ήδη πριν τελειώσει το πρόγραμμα είχα καταφέρει να μειώσω το άγχος που δημιουργείται λόγω των καθημερινών υποχρεώσεων, να είμαι ευγνώμων για όσα έχω και να βάζω στόχους που συμβάλλουν στη διαμόρφωση της ζωής που επιθυμώ.»

 

Ανθή Συρίγου, Χημικός Μηχανικός

 

«Αισθάνομαι ιδιαίτερα τυχερός που είχα την ευκαιρία να συμμετέχω στο life skills training program. Το κίνητρό μου ήταν η ανάγκη για την ανάπτυξη δεξιοτήτων που δυστυχώς το υφιστάμενο εκπαιδευτικό σύστημα  δεν αγγίζει.

Οι προσδοκίες μου εκπληρώθηκαν με τον καλύτερο δυνατό τρόπο μέσα από το πρόγραμμα της κυρίας Ξυραφά. Οι γνώσεις που απέκτησα αποτελούν έναν οδηγό ζωής, μια πυξίδα που σε κάθε στιγμή μπορώ να συμβουλεύομαι. Το προτείνω ανεπιφύλακτα.»

 

Γιάννης Μιχάλης, Ιδιωτικός υπάλληλος

ΧΟΡΗΓΟΣ

ΙΙΕΚ ΔΕΛΤΑ

ΧΟΡΗΓΟΙ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ

getbusy.grneolaia.grpaso.grwomenonly.gr, babytips.gr, infokids.gr, babyspace.gr, Βιβλία Τερζόπουλος, paidorama.com, epixeiro.gr, talcmag.grschools.gr, AIESEC, seminaria.gr, athensmagazine.gr

← Previous Next →
comments powered byDisqus
 • Related Events

 • Program

  A brief summary of some seminars have already taken place. Here you will be informed of the next events, so you can promptly declare participation.

 • Categories

 • Positive Thinking
 • Self Confidence
 • Communication
 • Work
 • Goal Setting
 •  
 • Evi Xyrafa

  Personal Development Consultant

   

  Believe In You is a concept in which I deeply and truly believe. As a personal development consultant I created this blog to share what little and big secrets I know to make your life happier and to help you chase your dreams. We will have an open communication through the articles I publish, your comments and e mails and of course the Believe In You activities. I will be glad to stand beside you in your constant effort to improve your personal and professional life.

   

 • Address

  Kykladon 8-10, Chalandri
  Phone: 2106128281

  Mobile: 6974781051


  Email: info@believeinyou.gr
  Website: http://www.believeinyou.gr/
  Facebook Rss

  Leave a Message